Pentru o ieşire mai specială în oraş, InLight Theater-Pub, în chiar centrul Bucureştiului, vizavi de anticariatul Unu, este o alegere perfectă: poţi să nimereşti chiar în seara unui spectacol, concert sau stand-up comedy, în timp ce savurezi un cocktail sau o cafea cu rezonanţă literară sau meniurile concepute parcă pentru un gurmand şi, în acelaşi timp, pentru un iubitor de teatru şi de literatură, care va descoperi cu încântare aluzii şi ajustări ale unor titluri şi nume celebre din Shakespeare, Molière, Caragiale, Tennessee Williams, Shaw, Marin Sorescu, Al. Dumas etc.

La antreuri, aveţi o ofertă variată, atât pentru cei care doresc ceva mai uşor, şi atunci îşi vor alege cu siguranţă platoul „Avarul”, cât şi pentru cei mai pofticioşi, care vor opta pentru „Farfuridi di Brânzovenescu” sau pentru „Un platou numit dorinţă”.

La categoria supe/ciorbe, bookaholicii vor fi tentaţi de „My Fair Lady” şi „Mult zgomot pentru ciuperci”, iar în ceea ce priveşte felurile principale, oferta este şi mai generoasă: „Cei trei muşchetari” sunt muşchiul de porc, vită şi pieptul de pui, iar „ O farfurie furtunoasă” este un adevărat dezmăţ: muşchi file, mini-frigărui, ceafă, pastramă, mici, cartofi, salată.

„Nevestele vesele de curcan” este un fel mai mult decât sugestiv, după titulatură, iar dacă vă doriţi ceva mai fancy, puteţi opta pentru „Poveste de iarnă”, cu rulou de pui cu gorgonzolla, şuncă de Praga, caşcaval şi o minunată garnitură de cartofi sfărâmaţi, care sunt, de fapt, cartofi amestecaţi cu brânză, măsline, roşii, caşcaval. Dacă nu vă surâde nimic de până acum, puteţi să alegeţi… „Cum vă place”, un fel ideal dacă vă plac cotletele de berbecuţ, alături de cartofi wedges. Un fel mai soft, intitulat „Îmblânzirea scorpiei”, vă oferă doradă în sos lemon, pe pat de ţelină cu salată verde cu spumă de morcovi.

La categoria peşte, un fel special este „Comedia scoicilor” (midii în sos Napoli şi vin). Dacă aveţi poftă de ceva mai tradiţional, vă aşteaptă „Iona”: saramură de crap cu mămăliguţă, sau „Patima roşie”: file de şalău cu sos de roşii.

Băuturile nu se lasă nici ele mai prejos la categoria inventivitate: cafelele poartă nume de personaje feminine celebre, încât o să fiţi mai tentaţi să comandaţi în funcţie de preferinţele literare mai degrabă decât atraşi de conţinutul lor: Ofelia, Julieta, Titania, Colombina. Personajele masculine au rămas pentru frappé-uri: Caliban, Oberon, Demetrius, Puck, Othello sau Ariel, acesta din urmă un delicat frappé cu aromă de kiwi.

Nu în ultimul rând, localul este şi un spaţiu unde se ţin cursuri de actorie (pentru copii şi adulţi), InLight Theater-Pub fiind iniţiativa unor tineri de la centrul de creaţie Inlight.

Foto: Inlight

critic literar și de teatru, asistent de regie, doctorand studii culturale, redactor Observator Cultural


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *