Fremătătorul New York exercită asupra fiecăruia dintre noi o atracţie aparte deoarece a devenit de-a lungul vremii un simbol datorită istoriei unice şi, în acelaşi timp, este într-un proces de transformare continuă mulţumită diversităţii umane care îi conferă un caracter contradictoriu, vivace şi fermecător.

O. Henry  spunea că “It couldn’t have happened anywhere but in little old New York.”. Această afirmaţie se justifică şi in cazul acestei cafenele de inspiraţie livrească cu un design de-a dreptul unic.

D’Espresso se găseste pe Madison Avenue si are la bază un principiu aparent simplu, dar foarte inovator, care nu poate fi uitat cu repeziciune: designerii de la Nema Workshop au rotit la 90 de grade o bibliotecă: astfel, rafturile cu cărti devin tavanul şi podeaua cafenelei, iar podeaua şi tavanul bibliotecii devin pereţi pentru cafenea.

Trebuie să spun că mie chiar şi numai pozele mi s-au părut ameţitoare, îmi imaginez că la faţa locului impresia este mai puternică. Singurul minus pe care l-aş putea găsi acestei cafenele este lipsa unor carţi adevarate, care s-ar fi incadrat perfect în decor.

Rugăm orice bookaholic care trece prin New York să ne trimită o părere de la faţa locului, suntem tare curioşi. 🙂

 

5 comentarii
 1. Ioan S.

  …traducem ideea si in Romania? Ar prinde perfect (si) in provincie! In antiteza, e o “crasma” prin Oltenia sau Banat care se numeste “La munca”… 🙂

  Reply
 2. Nick1

  Eu sunt curios daca parchetul ala e tapet sau chiar parchet. Oricum, sa ne recomanzi si cafenele de prin Bucuresti. Neaparat, unele cu liniste, ca ne-am saturat de toate dughenele cu bubuiala.
  Spor dsoara!

  Reply
 3. Kadia

  Daca mai ajung anul asta prin NY am sa caut cafeneaua 🙂 Am impresia ca este fototapet dupa cum bate lumina pe el, dar greu de zis.
  @ C: nu, raiul ar fi daca chiar ar fi plina cu carti adevarate! Sa calci pe geam securizat asezat peste rafturi de carti la care sa ai acces, sa le citesti in timp ce-ti bei cafeaua 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *