Cine are în plan să treacă pe la Salonul European de Bandă Desenată joi (10 noiembrie), are ocazia să se delecteze nu numai cu expoziţiile diverşilor desenatori europeni, ci şi cu o lansare de carte. De la ora 18.00, la galeria Foto Anexa a Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti (pe Calea Moşilor, nr. 62- 68), vorbim despre adolescenţa tulburată de anxietate şi singurătate dusă la extrem în Travesti-ul lui Cărtărescu şi transpusă în varianta BD, sub semnătura lui Edmond Baudoin.

Celor doi autori li se alătură scriitorul şi jurnalistul Cezar- Paul Bădescu şi Anamaria Pravicencu, membru fondator al Asociaţiei „Jumătatea plină”, pentru a discuta, în cadrul unei mese rotunde, pe tema adaptării literare în banda desenată.

În noiembrie, Cărtărescu pleacă în turneu prin oraşele Stockholm, Göteborg şi Malmö, prilejuit de lansarea în limba suedeză a Jurnalului său dintre anii 1994 şi 2000, sub titlul Dagbok 1994-2003. Între 16 şi 20 noiembrie, aşadar, autorul va avea apariţii pe Scene Internaţionale ale Scriitorilor, în dialoguri cu Aris Fioretos, Martina Lowden şi Eva Ström.

După Nostalgia, Orbitor şi antologia de poezie En lycklig dag i mitt liv, Jurnalul este al şaselea volum al autorului apărut în traducere suedeză şi primit cu recenzii pozitive. Atât de pozitive că, la un moment dat, se zvonea că ar putea să primească și Nobelul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *