Fundația Cartea Călătoare caută susținători împreună cu care să extindă accesul la cultură pentru cititorii nevăzătorii de  orice vârstă. În acest scop ne-am înscris în „Campionatul de bine” cu proiectul „Oferă unui nevăzător lumina cunoașterii”.

Un gest simplu, acela de a lua o carte din bibliotecă  și a o răsfoi  se transformă într-o imposibilitate foarte frustrantă pentru iubitorii de literatură care au orbit la maturitate. Prin acest proiect, vom accesibiliza pentru nevăzători 50 de titluri noi dintre cele mai dorite cărți din literatură universală. Beneficiarii noștri le vor putea apoi împrumuta gratuit de la bibliotecile publice și școlile speciale din țară. Cărțile accesibilizate de noi vor permite nevăzătorilor să vadă cu ochii minții ceea ce niciodată nu vor mai vedea cu ochii lor.

Rugăm toți iubitorii de cărți să ne susțină făcând o donație oricât de mică.

Dacă ne vom situa pe primele 3 locuri ale Campionatului de bine, BCR va dubla suma colectată pentru acest proiect.

Cititorii nevăzători pot citi doar cărți accesibilizate special pentru ei. Ajutați-ne să le oferim această șansă! Vă mulțumim foarte mult!

Fundația Cartea Călătoare este o organizație non profit, înființată acum 20 de ani, care are ca scop facilitarea accesului la informație, educație și angajare pentru persoanele cu deficiențe de vedere din România. Organizația noastră a implementat zeci de proiecte de pionierat de la primele cursuri de utilizare a computerelor pentru persoane cu deficiențe de vedere până la Festivalul Național al filmelor accesibilizate pentru Nevăzători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *