Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, concurs destinat autorilor de orice vârstă, din România și din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial.

Participanții pot trimite 1-3 lucrări în proză, inclusiv fragmente de roman, de până la 15 pagini fiecare. Lucrările, scrise în format electronic (Times New Roman, 13) și printate în format A4, vor fi semnate cu un motto și vor fi trimise, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2016 (data poștei) la adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. V. Pogor nr. 4, cod poștal 700110, Iași, cu mențiunea Pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”. În coletul poștal va fi introdus și un plic închis (având același motto) care va conține numele și prenumele autorului, un CV de prezentare și date de contact (nunăr de telefon, e-mail).

Premierea se va face sâmbătă, 5 noiembrie 2016, în cadrul programului cultural Zilele Mihail Sadoveanu, desfășurat la Muzeul „Mihail Sadoveanu. Juriul va acorda Marele premiu „Mihail Sadoveanu”, premiile I, II și III, precum și o serie de mențiuni. Concursul are drept scop descoperirea talentelor literare și susținerea creației literare contemporane. Edițiile anterioare au însumat sute de lucrări înscrise și evaluate.

Mai multe detalii referitoare se află pe pagina de Facebook a MNLR Iași. Persoana de contact și coordonatorul proiectului: Lăcrămioara Agrigoroaiei (nr. de telefon: 0747499408).

3 comentarii
 1. Madalina

  Am si eu o intrebare: in ce constau premiile? Mai exact – exista premii in bani sau doar diplome si eventual alte servicii/produse?
  Multumesc.

  Reply
  1. Eli Bădică

   Din câte știu, înseamnă publicare într-o antologie. Dar, pentru a primi informații corecte, ar fi cel mai bine să puneți această întrebare pe pagina de Facebook a MNLR Iași sau să luați legătura cu persoana de contact și coordonatorul proiectului – Lăcrămioara Agrigoroaiei (nr. de telefon: 0747499408).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *