Totul a inceput vineri, iar cand am ajuns acolo nu ma gandeam decat la un lucru: o sa ploua sau nu? Si de pe la 6 a inceput sa ploua insa am avut suficient timp sa bat strada de sus in jos de vreo doua ori. Chiar daca unele lucruri erau inca in constructie, aveai pe unde sa te opresti si sa casti ochii sau gura. Motive pentru care abia asteptam reintoarcerea de sambata, cand se zvonea ca ploaia va lipsi cu desavarsire.

Am inceput cu fierarii Fabien Monestier & Pierre Bortnowski, care trebaluiau cu pauze scurte pentru ca, am aflat eu, vor sa construiasca un frumos si durabil rastel de biciclete in fata Carturestiului.

Si cum va spuneam ca nu doar ochii erau de cascat, ci si gura, am trecut tacticos pe langa o mare masa cu dulceturi si alte bunatati, ca sa ma mai intalnesc apoi cu tot felul de variate  imbieri, sub forma de pateuri, sandvisuri, muffins, limonada etc. pana la capatul strazii. Asa ca fiti pe pace, de refreshments nu ducem lipsa!


Limonada Pasi Catre Viata, banutii merg la copiii de la Marie Curie.

Si am ajuns ajuns si la coltul meu preferat, cel cu fotografiile inpregnate pe lemn si alte mici tablouase decorative. Iar la coltul meu preferat se adauga si “cortul” din carton, HEX[igloo, o super instalatie arhitecturala si urbana realizata de arhitectii de la T_A_I. Mi-ar placea sa ramana acolo si dupa Street Delivery.


Poti sa si stai in HEX[igloo si cred ca a fost foarte ravnit in zilele astea ploioase.

Altfel, atmosfera era pur si simplu faina, relaxata, de lume buna intr-o dupa-amiaza cumsecade. Sa te tot plimbi in susul si in josul strazii, sa te uiti la oamenii care, cu mic, cu mare, deseneaza sau fac alte lucruri creative fie la cortul MTR, fie la alte workshpuri in aer liber, sa treci si pe la cortul Salvati Rosia Montana si sa cumperi o placinta, sau pe la cortul Teatrul Fara Frontiere, unde ce va nemultumeste la Bucuresti este scris pe o mare foaie si apoi transpus intr-un spectacol de teatru de Corul bocitorilor Reformatori.


Evident, nu puteau lipsi accesoriile.

I-am cunoscut pe studentii de la Carevasazica si revista lor, iar apoi am inceput sa ne uitam brusc si dupa carti, ca asa ne sta in fire. Si uite asa i-am redescoperit pe prietenii nostri de la Orasul Citeste si rafturile lor amplasate pe trotuar, unde pana duminica seara puteti dona carti pentru oamenii din oras. Si i-am cunoscut si pe cei de la Friends for Friends, si cam astea erau rafturile cu carti din peisaj.


Orasul trebuie sa citeasca!

Si cum ploaia sigura pe ea venea, am fugit spre locuri cu ceaiuri calde, unde ne-am regrupat pentru sambata si duminica. Sambata seara nu ratati: spectacolul lectura Yes we can’t, al lui Daniel Popa, la 21.00, la Piramida; concertul Ghostpoet, e intrare libera de la 22.30, la Main Stage; pe cel a lui Alexander Robotnick, de la Berlin, ora 23.00.

Cat despre duminica, va uram asa: iesiti din casa si plimbati-va pe Verona, la cate ateliere si expozitii sunt, imposibil sa nu stati pe strada macar o ora. Plimbare frumoasa!

3 comentarii
  1. Pingback: Voi stiati de Bloomsday? « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *