Vă spuneam încă din iulie, de cum am aflat şi noi, că în noaptea de 1-2 octombrie ni se pregăteşte ceva: bibliotecile din toată ţara ne aşteaptă deschise la Noaptea Bibliotecilor. În sfârşit un eveniment care nu se întâmplă numai în Bucureşti, şi spun asta după ce am citit mai mute comentarii ale voastre legate de evenimente culturale care ar putea avea loc şi în alte oraşe din ţară. Iată că se întâmplă!

Organizatorii au publicat deja pe site lista cu bibliotecile deschise: din Bucureşti (Noaptea Bibliotecilor în Bucureşti) şi din ţară (Noaptea Bibliotecilor în Ţară). Mai mult, pentru Bucureşti au făcut şi un excel pe care îl puteţi downloada pentru a vă face cât mai uşor traseul şi programul în ce le priveşte pe primele 5 biblioteci din lista evenimentului: Biblioteca Naţională, Biblioteca Academiei, Biblioteca Central Universitară, Biblioteca Metropolitană, Biblioteca Pedagogică.

Recunosc că în primul rând aş merge la Biblioteca Academiei, unde altfel nu intră oricine şi oricum. Iar excelul proaspăt conspectat îmi dă şi mai multe motive: concerte de chitară, muzici bizantine, centenar Emil Cioran, presa românească de avangardă din colecţia bibliotecii plus o discuţie tot despre avangardă cu Simona Popescu (citeşte şi interviul nostru), Ion Bogdan Lefter etc. şi, foarte interesant şi binevenit, o discuţie despre Bloguri şi Biblioteci cu Costi Rogozanu, Dragoş Butuzea (care a trecut şi pe la noi), Adrian Ciubotaru.

Asta  nu înseamnă că la celelalte biblioteci nu va fi la fel de variat: la BCU vor fi teatru, proiecţii, discuţie cu Florin Piersic jr., iar Lucian Mândruţă, Doina Ruşti si Doina Ioanid vor vorbi despre cultură; la Metropolitană va vorbi Vasile Ernu (vezi şi interviu nostru), în timp ce la Biblioteca Pedagogică vor fi Mircea Toma şi Jean Lorin Sterian. Iar la Biblioteca Naţională o vom vedea pe Maia Morgenstern, concert de chitară clasică, documente audio-video din colecţia BNR, plus filmul Felix şi Otilia – producţie 1972 🙂

Bibliotecile din ţară se întrec şi ele în invitaţi, proiecţii de filme, teatre, concerte, click pe oraşul vostru şi aflaţi tot – cu siguranţă mi-ar plăcea să fiu în Cluj sâmbătă seară. Reţineţi aşadar că sâmbătă aveţi program de la 18.00 până la 04.00 dimineaţa, nu de club, de bibliotecă 🙂 Azi, până la 21.00, vă mai puteţi înscrie la Pedalăm de Noaptea Bibliotecilor, ca să vă daţi cu bicla gratis prin Bucureşti de la o bibliotecă la alta (valabil pentru primii 50 de înscrişi).

Harta Bibliotecilor deschise până târziu în noapte.

2 comentarii
  1. Pingback: Un bal pentru Truman « Bookaholic

  2. Pingback: A fost: Noaptea Bibliotecilor « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *