Ați auzit de Paige McKenzie sau Sunshine Girl, cum își mai spune adolescenta care a făcut senzație pe You Tube cu seria de filmări “The Hunting of Sunshine Girl”? Eu, sincer, până acum câteva zile habar nu aveam cine e. Paige, acum în vârstă de 21 de ani, s-a apucat de filmat prin casă pe când avea 16 ani (în 2010) în ideea de a prinde, cu ajutorul camerei de filmat, fantoma care îi bântuia familia. O idee trăsnită, care nu-i aparține însă puștoaicei, ci unui producător de film pe nume Nick Hagen, a înnebunit, iată, internetul, captând interesul a milioane de oameni care urmăreau cu sufletul la gură să vadă ce a mai filmat fetița năstrușnică. O idee de milioane (pagina de You Tube a seriei de filmulețe are mai mult de 130 milioane de vizionări) care acum este ambalată și într-o carte intitulată tot “The Hunting of Sunshine Girl”. Scrisă de Paige împreună cu Alyssa Sheinmel, autoare de romane pentru tineri, cartea a fost lansată chiar zilele trecute de Weinstein Books, o editură care în general publică cărți semnate de personalități cunoscute (ex: Obsessed, de Mika Brzezinski), și este prima dintr-o serie de romane pentru tineri (“The Hunting of Sunshine Girl” poate fi citită în format electronic pe site-ul Goodreads).

Sunshine GirlO puștoaică dezinvoltă din zona rurală a Oregonului filmează cu o FlipCam prin casă arătându-ți, mama, sora, prietenii, pisica, cățelul, cărțile, biroul, mașina de scris (o Royal), locurile în care spune că a auzit sau văzut fantoma. Filmări scurte, cam de două minute, o arată pe fermecătoarea Paige râzând, trăncănind și gesticulând. Nimic înspăimântător (poate doar în unele momente), nu efecte speciale, nu machiaj.

Paige McKenzieMult umor, pozitivism, lumină solară, povești despre fantome, zombi și altele – cam asta găsești în aceste filmulețe, în care deși totul pare spontan, nimic nu este la întâmplare – “Am gândit întotdeauna ca numerele să fie atât de bune încât Hollywoodul să le acorde atenție”, spune actrița Mercedes Rose, mama lui Paige, care a devenit între timp și partener de afaceri (au, printre altele, împreună cu producătorul Hagen, o companie de producție: Coat Tale Productions). Cu toate acestea, peste 90 % din “The Hunting of Sunshine Girl” se bazează pe personalitatea irezistibilei McKenzie, care știe că “interacțiunea este cheia” (pe lângă orele de filmat, comunică cu fanii pe You Tube, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Google Plus, Tumblr etc).

Sushine Girl, care a crescut practic în ultimii cinci ani în fața camerei de filmat, își continuă povestea, nu doar în seria de romane care, sunt sigură că se va vinde ca pâinea caldă, ci și într-un show de televizine, bazat tot pe seria de minidocumentare, ce va fi produs de aceași companie Weinstein din spatele editurii care a scos cartea.

 Surse foto: wweek.comdigitaljournal.compeople.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *