Domnul Morris Lessmore iubește cărțile. Are o figură inocentă, pare un om bun, bonom, îngrijorat de soarta cărților. Când vine uraganul, Mr. Morris și cărțile lui încep să zboare. Apoi, totul se regrupează într-o bibliotecă fantastică, cu cărți zburătoare. Mr. Morris Lessmore este un personaj animat și tocmai a ajuns la Oscar.

La început a fost o aplicație de Ipad, mai precis un fel de carte interactivă. Apoi, creatorii lui au făcut un scurtmetraj de animație atât de frumos încât sunt momente în care simți că îți dau lacrimile. E un film mut, foarte expresiv, fermecător,  care arată un pic retro și un pic naiv, o animație impecabilă tehnic și artistic.

William Joyce, unul dintre creatorii săi, vine din Pixar, compania responsabilă de atâtea animații minunate, în timp ce al doilea, Brandon Oldenburg, este un cunoscut specialist în efecte vizuale, ambii cu multe premii la activ.

Dar mai bine să ne uităm la el în liniște, gândindu-ne cum ar fi dacă, într-o bună zi, cărțile din biblioteca noastră ar prinde viață și ar începe să zboare.

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii
  1. Pascal

    Fantastique !!! Un petit bijou que nous avons pu découvrir grâce à Cristina Bunéa, notre amie qui nous a orienté vers votre blog, mille mercis à vous !

    Reply
  2. Madalina

    Mersi beaucoup, Pascal 🙂 Et mersi à Cristina aussi. On vous attends avec plusieurs petits bijous a découvrir 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *