Galerie F este o galerie din Chicago care promovează artişti locali şi internaţionali de artă contemporană, accentul punându-se în special pe arta grafică. Pentru sărbătorirea unui an de la deschidere, în luna iulie a acestei veri, galeria a organizat o expoziţie spectacol la care au participat cu lucrările lor 18 renumiţi ilustratori, designeri şi realizatori de serigrafie europeni.

Cum totul s-a petrecut sub numele The Fantastic Mr. Dahl, este evident că subiectul posterelor a fost reprezentat de scrierile celebrului şi îndrăgitului romancier britanic Roald Dahl, autor de nuvele şi povestiri, dar şi scenarist de film şi televiziune. Artiştii care au expus au încercat să aducă un omagiu unuia dintre cei mai renumiţi scriitori de literatură pentru copii, prezentând în manieră proprie lumea imaginată de Dahl în cărţile sale. Şi ce mai lume!

Povestirile lui Dahl, spuse de obicei din punctul de vedere al unui copil sunt pline de fantezie, presărate cu umor negru dar şi cu scene groteşti care includ acte de violenţă. E de înţeles având în vedere că printre personaje se numără adulţi răi care urăsc copiii şi se poartă îngrozitor cu ei, vrăjitoare, troli şi alte creaturi din mitologia scandinavă, căci, deşi născut în Ţara Galilor, Roald Dahl avea părinţi norvegieni. Întotdeauna însă, ca în orice carte pentru copii şi nu numai, există şi personaje pozitive care să păstreze echilibrul.

Inspiraţi de povestiri precum Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, James and the Giant Peach,The MinPins, George’s Marvelous Medicine, Fantastic Mr. Fox şi altele, precum şi din seria de poeme Revolting Rhymes, o parodie a câtorva basme binecunoscute, artiştii au serigrafiat, desenat sau pictat în funcţie de imaginaţia şi talentul fiecăruia. Iată mai jos câteva din lucrările rezultate.

Charlie-and-the-Chocolate-Factory

Charlie-and-the-Great-Glass-Elevator

Cheers-Big

Fantastic-Fox-Cool

Matilda

Revolting-Rhymes

Gang-in-the-Peach

James-and-the-Giant-Peach

Mr.-Twit-Regular

Magic-Finger

George-Jug

The-BFG

Sursa: galerief.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *