Royal Mail, serviciul poștal britanic, sărbătorește într-un mod inedit cei 100 de ani de la publicarea primului roman de Agatha Christie. Mai exact, compania lansează o serie de timbre inspirate de șase dintre romanele sale, printre care romanul de debut Misterioasa afacere de la Styles, scris de Christie pe când avea 26 de ani, Crima din Orient Express (ambele avându-l protagonist pe Hercule Poirot), Cadavrul din bibliotecă și O crimă anunțată (cu Miss Marple).

Cu un design creat de Jim Sutherland și Neil Webb folosind microtexte, cerneală termocromică – un tip de cerneală care are proprietatea de a-și schimba culoarea în funcție de schimbările de temperatură -, timbrele conțin indicii privind viața și opera scriitoarei, precum și câte o scrisoare în care trebuie descoperit numele „Agatha”, toate acestea putând fi dezvăluite folosind lupa, lumina solară sau pe cea a corpului.

Timbre Agatha ChristieFanii Agathei Christie (și nu numai) sunt provocați astfel să-și folosească micile celule cenușii în ideea de a desluși „secretele” timbrelor.

Surse foto: creativereview.co.uk, britannica.com

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *