Filmul nu mi-a plăcut deloc şi oricum nu despre el vreau să vorbesc aici. Dar copăceii sculptaţi de Federico Uribe te trimit cu gândul la copacul vieţii, pomul cunoaşterii… Nu ne luăm prea simbolistic în serios însă 🙂 Nici Federico Uribe nu o face, deşi e unul dintre artiştii conceptuali foarte serioşi, pe care i-aş recomanda oricând şi oricui (uitaţi-vă neapărat peste his works şi nu rataţi Pencilism, sculpturile şi picturile impresionante din creioane, sau Animal Farm).

Federico este un artist din Bogota, Columbia (aici nu mă pot abţine să nu vă recomand documentarul Bogota Change), care trăieşte în Miami, iar după universitatea din Bogota a urmat un master pe fine arts la New York. Cu cărţile nu e la prima abatere artistică. Pe lângă proiectul Once Upon a Time (2010), a mai uimit cu In the beginning was the word (lucrări expuse odată cu Once Upon a Time, în galeria Now Contemporary Art: accesând link-urile veţi naviga prin expoziţie cu foto şi un video). Şi a mai fost Get Back to Books, din care punem mai jos câteva imagini:

Smart Arse

Cityscape sub formă de cărţi, foto de aici.

Aşa arată Cultural Gap, de aici.

Once Upon a Time este despre recrearea unui paradis natural din cărţile care de multe ori îl afectează: în primul rând fizic. Expoziţia asta rămâne o incursiune fantastică, incredibilă într-un tărâm magic, recreat la milimetru din coperte şi pagini de cărţi, de la frunzele căzute la papagalii din copaci, păsări, cactuşi şi, din nou, copaci aproape în mărime naturală.

Once Upon a Time în Now Contemporary Art Gallery. Slideshow aici.

Owl Tree

Mangrove, foto prin Curiosity Workpsop.


Şi pentru că la început a fost cuvântul, In the beginning was the word, câteva lucrări din acest proiect care se amestecă firesc prin pădurea paridisiacă de mai sus – o pădure de cuvinte, narativă, reciclată, ideală sau cum vreţi să-i spuneţi.

Geneza în imagini 🙂 Lucrări via.

 

Şi asta nu e decât o părticică din Federico Uribe! Enyoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *