Au un farmec aparte locurile cu cărți, o personalitate subtilă, cu un aer aparte. Bonne Bouche, un bistro franțuesc foarte chic din Centrul Vechi (pe strada Franceză) nu face deloc excepție, ba chiar e unul dintre locurile unde cărțile sunt integrate firesc și dau un aer plăcut de intimitate.

Locul este, cred, unul dintre cele mai frumoase restaurante din București. Nici nu e de mirare, designul poartă semnătura aceluiași Corvin Cristian, responsabil și de Lacrimi și Sfinți. O bibliotecă imensă domină restaurantul , al cărei efect e amplificat și de o oglindă cât un perete.

Se mănâncă bine aici, vorbim de feluri de mâncare foarte rafinate, de foie gras, trufe, de scoici și de vinuri bune. Prețurile sunt, cum vă așteptați, ceva mai mari. Vă recomandăm să mergeți cât încă este cald, terasa cu flori e superbă.

Pe lângă bibliotecă și mâncare, un alt amănunt ne-a făcut să-i găsim loc lui Bonne Bouche aici, pe un site de bookaholici: ultima dată când am fost acolo, nota de plată a venit într-o carte!


freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii
  1. Melania

    e superba, ai dreptate, am dat peste ea si am profitat de un desert mai mult decat” delicieux”; briosa cremoasa fierbinte acompaniata de inghetata de vanilie …miamiiiii

    Reply
  2. Pingback: Baruri, cafenele și restaurante literare din București pentru bookaholici | Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *