Cel mai bun plan de vacanță e să nu ți-o petreci în casă. Și, după ce te-ai hotărât unde și cu cine pleci (de multe ori, cu cine e mai important decât unde), întrebarea care urmează în cazul oricărui bookaholic e cea legată de cărți: ce citesc, cum citesc în vacanță? Credeți că e ușor să avem vacanțe ca la carte? Nici vorbă.

Bagaj de cititor călător

Prietenii noștri de la Cărturești au făcut o selecție de lucrușoare numai bune să vă ușureze călătoriile, să vă scape din diverse situații și să vă rezolve probleme. Și să vă dau câteva exemple, că sunt în temă. 🙂 Toate produsele le găsiți aici.

Lumină de citit

Săptămâna trecută mi-am petrecut-o la cort, la un festival de muzică (Rock Werchter pentru curioși). Să citesc cu frontala pusă pe cap ar fi însemnat o lipsă acută de somn pentru co-locatarul micului cort, așa că cea mai bună soluție e o lanternă-lumină mică ce se atașează la carte. De exemplu asta sau asta. Este foarte utilă și în autobuz sau în tren noaptea pentru a nu-i deranja pe colegii de drum. Valabil și pentru căști, dacă citiți cu muzică.

Agenda

În fiecare călătorie, îmi propun să-mi notez mai mult, să scriu ce mi se întâmplă, ce oameni întâlnesc, ce văd pe stradă. Mai ales atunci când călătorești în locuri complet diferite de mediul tău obișnuit (Africa, Asia de exemplu), o agendă este indispensabilă. Eu sunt fană Moleskine, dar n-aș refuza un caiet cu Călătoriile lui Gulliver. Dar apropos de Moleskine, ați văzut portofelul?

Semne de carte

Unde am rămas? Între trei avioane, un ferry și două taxi-uri improvizate, să ne organizăm un pic. Semne de carte – de exemplu, astea colorate sunt faine. Sau poate vreți un semn de carte din lemn, în cazul în care călătoriți în condiții mai dificile. 🙂

Cărți de vacanță

Cărturești au pregătit o selecție de cărți numai bune de pus în bagaj la 20% reducere. Sunt cărți legate de anumite locuri, cărți care vă relaxează sau vă tirmit într-o lume de poveste, cărți care te amuză într-o zi toridă pe o plajă exotică sau cărți pe care n-ai avut timp să le citești între două prezentări la muncă. Găsiți aici cărți de toate felurile cu 20% reducere, pentru toate gusturile, de la literatură de cea mai bună calitate la cărți practice.

Concursul de vacanță – kit de cititor călător

Acum, că ați văzut selecția de cărți și de accesorii de călătorie, puteți participa la concurs. Dacă veți comanda minim un produs din una dintre cele două categorii, puteți câștiga un kit de cititor călător. Sunt mai multe pachete diferite, de fapt, toate faine, cu semne de carte, ghiduri turistice, mini dispozitive de iluminat, suporturi de cărți, dopuri de urechi și altele. Mai multe detalii găsiți chiar pe site la Cărturești. Succes și vacanță plăcută!

Să ne spuneți și nouă unde mergeți și ce citiți vara asta! 🙂 Vacanțe ca la carte să aveți!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *