Raul Lemesoff a făcut dintr-un tanc o bibiotecă mobilă. De fapt, bibliotecă e mult spus, pentru că orice carte vrei de pe rafturile tancului îţi este dată gratis, numai să vrei una. Raul face cu tancul său un tur la păcii, transformând weapons of mass destruction (tancul vine din timpul dictaturii argentiniene) în weapons of mass instruction, iar continuarea mesajului ar fi: Peace through Literature.

Raul e din Argentina, iar cu tancul său bibliotecă au făcut deja cunoştinţă trecătorii de pe străzile Buenos Aires-ului. Însă el nu vrea să se oprească aici: a ajuns cu tancul plin de cărţi şi în zonele rurale, acolo unde educaţia şi cărţile pătrund cu greu şi sunt ignorate, ba mai mult vrea să se îndrepte şi spre Bolivia şi Peru. Ca şi el, şi noi ne dorim ca acest tur al păcii prin literatură să nu rămână ceva local, ci să fie importat în cât mai multe ţări şi pe alte continente, pentru că este puternic şi pentru că propune o schimbare reală, posibilă.

Şi la stop, şi în trafic îi întreabă din mers pe biciclişti, motorişti sau pietoni dacă nu vor o carte. Unii îi cer un scriitor anume şi atunci se înţeleg rapid unde să tragă pe dreapta ca cel interesat să-şi primească cartea. Când opreşte pe străzi îi întreabă pe trecători dacă au copii şi câţi ani au şi le alege chiar el cărţile. Spontaneitatea şi activismul lui Raul te fac să te bucuri de cartea primită, de contextul special în care ţi-a fost dată, conştientizezi că gestul are o miză mai mare.

Merită să vedeţi şi aceste 2 filmuleţe cu Raul în acţiune, vă vor convinge şi el, şi tancul său 🙂 Literatura rezistă! Viva la instruccion!

Surse: Makezine, Peacetour.org, Experimentalist.ro

Un comentariu
  1. Pingback: polimedia.us/fain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *