Stiati ca e pe 21 martie? Eu nu! Nu mi-a trecut prin cap ca s-a gandit cineva sa o proclame, dar se pare ca din initiativa UNESCO lucrurile stau asa din1999. Pe aceasta cale am mai aflat, tot azi, ca nu exista si o zi mondiala a prozei (discriminare, ce mai!), dar exista Ziua Mondiala a Teatrului, pe 27 martie (adica duminica). Ce s-a intamplat la orase si sate cu aceasta ocazie?

Cateva actiuni pe ici, pe colo, in special in provincie: Galati, Focsani, Suceava, Cluj, in timp ce la Iasi, awareness-ul vine din partea tineretului national liberal, care in numele poeziei (cu P mare) a gasit de cuvinta sa promoveaza tinerele talente. Si poezia (cu p mic) poate continua.

Celor ramasi acasa va dorim sa fi ascultat emisiunea Adelei Greceanu de la Radio Romania Cultural (invitati Mircea Cartarescu, Simona Popescu, Svetlana Carstean) si, chiar daca nu faceti lucruri de dragul festivitatilor, sa cititi si poezie. Pentru conformitate, punem la dispozitie lista cu cei 10 scriitori romani care nu sunt staruri, completand superoferta cu 3 bonusuri 100% poetice: T. O. Bobe, Sorin Ghergut, Ioan Es. Pop.

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *