În 2008, scriitorul britanic John le Carré (pseudonimul lui David John Moore Cornwell), celebru pentru romanele sale de spionaj, publica romanul A Most Wanted Mantradus la noi în 2010, de Gabriel Stoian, la Editura RAO, cu titlul Cel mai vânat om din lume*. În ianuarie 2014, la festivalul de film de la Sundance, avea loc premiera ecranizării romanului lui le Carré – de altfel, nu este singura ecranizare: de-a lungul timpului, scriitorului i-au mai fost adaptate pentru marele ecran încă opt romane dintre cele douăzeci și trei publicate până în prezent -, în regia lui Anton Corbijn, cu Philip Seymour Hoffman în rol principal. Acum, filmul cu pricina, Vânătoarea de spioni** / A Most Wanted Man, distribuit de Forum Film România, ajunge și în cinematografele din România, având premiera pe 29 august. 

Știm că o parte dintre voi, cititorii Bookaholic, sunteți și cinefili. Și nu ne dorim să fiți nevoiți să alegeți între carte și film, așa că avem un concurs care vă va da posibilitatea să citiți cartea și să vedeți și filmul. Nu de alta, dar trebuie să vă faceți o idee de ansamblu :).

Așadar, împreună cu prietenii de la Forum Film România și de la Editura Rao, punem la bătaie două pachete „Vănătoarea de spioni” + „Cel mai vânat om din lume” – adică fiecare pachet este format dintr-o carte (romanul Cel mai vânat om din lume, Editura RAO) și o invitaţie dublă*** la filmul Vânătoarea de spioni, în săptămâna de după premieră.

Pentru a intra în concurs trebuie să ne povestiți, într-un comentariu, de ce v-ar plăcea să fiți spioni. Deci dați frâu liber imaginației! 🙂

Câștigătorii celor două pachete (carte + invitație dublă la film) vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 23 – 27 august (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 28 august.

UPDATE câștigători:

În concurs au fost 23 de comentarii, dintre care două au fost anulate – unul aparținând aceluiași utilizator (comentariu aici), celălalt fiind postat după termenul limită al concursului (comentariu aici). Cele 21 de comentarii rămase au fost trecute în Random.org în ordine crescătoare, de la primul la ultimul.

Concurs carte + film participanti

 

În urma apăsării butonului „Randomize”, câștigătoarele celor două premii au fost Alina Loloiu și Andreea Teca. Felicitări!

Concurs carte + film castigatori

*Despre Cel mai vânat om din lume, John le Carré, romanul care stă la baza ecranizării filmului, din prezentarea de pe site-ul editurii Rao

Issa, un tânăr rus pe jumătate mort de foame, este adus ilegal în Hamburg în miez de noapte, având asupra sa o mare sumă de bani ascunsă sub haine. Annabel, o nemţoaică idealistă, avocat pentru drepturi civile, se hotărăşte să-l salveze pe Issa de la deportare. Curând, supravieţuirea clientului ei devine mai importantă pentru ea decât propria carieră – sau siguranţă. În căutarea trecutului misterios al lui Issa, Annabel intră în conflict cu Tommy Brue, moştenitorul unei bănci britanice din Hamburg, aflate în declin. Annabel, Issa şi Brue formează o alianţă neobişnuită – un triunghi de iubiri imposibile. Pregnant, plin de compasiune, populat cu personaje de care cititorul se desparte cu greu, Cel mai vânat om din lume este o lucrare de un umanism profund, de o relevanţă copleşitoare pentru epoca actuală.

**Trailer Vânătoarea de spioni, ecranizarea romanului Cel mai vânat om din lume

Mai multe detalii despre film, aici.

***Invitaţiile duble la film sunt valabile în săptămâna de după premieră (1-4 septembrie 2014), de luni până joi, doar la proiecţiile Cinema City din SUN Plaza din Bucureşti sau la Cinema City din ţară – lista cinematografelor este aici.

23 comentarii
  1. Iulia C.

    Spion devii dintr-o intamplare, nu dintr-un aranjament de viata prestabilit. Nu mergi la scoala de spioni ca sa inveti cum sa pari altcineva, cum sa inventezi povesti plauzibile sau sa pari relaxat dupa ce tocmai ai blufat.
    Devii spion daca ai talentul sa fii un mincinos fara scrupule, fara atasamente si fara planuri marete de viitor. Esti in serviciul unui om pe care rareori il cunosti personal si faci tot ce este “spioneste” posibil ca sa ii protejezi interesele.
    Mi-ar placea sa fiu spion pentru placerea de a te reinventa la fiecare misiune, pentru riscurile si satisfactia fiecarei informatii scoase la lumina si pentru exaltarea adusa de fiecare noua locatie unde trebuie sa calatoresti.

    Reply
  2. Bianca

    Nu stiu daca pot cuprinde in cuvinte ceea ce simt fata de spioni. Adolescenta fiind, am tendinta sa mint, sa infloresc, s-o “dau bine”. Imi imaginez doar ce bine ar fi sa fac si ceva bun cu asta. Bine, bun din punctual de vedere al “angajatorului” meu. Pe de alta parte, a-ti modela personalitatea pe cei din jur, pentru a nu iesi in evidenta este ceva ce ma tenteaza. Sa vorbesti cu oamenii din jur pentru a extrage informatii, sa ajungi specialist in inginerie sociala, sa te descurci in orice imprejurare mi se pare un obiectiv impecabil, pe care, ca spion (sau viitor spion), as face tot posibilul sa il ating.

    Pe de alta parte, daca e sa ne luam dupa spionii din carti si filme, ei bine, gadget-urile lor trebuie sa recunosc ca ma atrag mai mult decat as fi dispusa sa admit. Inca sunt putin copil, si cred ca de-aia ma atrag “jucariile” – cu cat sunt mai mari, mai lucioase si mai zgomotoase, cu atat mai bine!
    Iar misiunile in care traversezi lumea – mi se pare ca as imbina utilul cu placutul :D. Iubesc sa calatoresc, asa ca titlul de spion international mi-ar prinde bine!

    (Cred ca am o afinitate fata de spioni din moment ce, atunci cand eram mica, eram cu ochii lipiti de televizor cand se difuza serialul “Totally spies”/”Spioanele”. Ma imaginam de mica in locul lor – probabil de atunci mi s-a plantat in inima iubirea fata de spioni si aventura)

    Reply
  3. Loredana Ulici

    Inca nu am renuntat la visul de a deveni, intr-o zi, un agent MI6 – Secret Intelligence Service (SIS). Si… nu se stie! Eh, e cam tarziu, recunosc, dar mereu am fost fascinata de mister, de a afla lucruri noi si, mai ales, lucruri pe care altii nu le stiu. Romanele Agathei Christie, Rodicai Ojog-Brasoveanu si cele din Colectia ‘Enigma’, au contribuit din plin. In plus, cred ca un agent bine pregatit are o pregatire fizica grozava – si asta m-ar motiva mult! Intr-o lumea a conspiratiei – lumea in care traim – sa fiu spion mi-ar oferi maaaari satisfactii: de la a sti vietile oamenilor politici, pana la a intalni oameni pe care nici nu te astepti sa ii intalnesti in contextul spionajului.

    Reply
  4. Ana C

    Pentru imprevizibil, pentru provocare, pentru drama și pentru excitația pe care o ai știind ca s-ar putea sa fii prins.

    Reply
  5. Topa Mariana

    Spionii sunt foarte inteligenti, se adapteaza usor ,au viteza de reactie, sunt cu un pas inaintea celorlalti, sunt condusi de dorinta de aventura, calatoresc in toata lumea…Sunt motive suficiente sa visezi cu ochii deschisi!

    Reply
  6. Antone Ioana Alexandra

    Mi-ar placea sa fiu spion deoarece, inca de cand eram mica, am fost pasionata de mister, conspiratii, intrigi, urmariri si situatii imprevizibile. Sunt o mare fana a cartilor si a filmelor cu spioni. In plus, ar fi foarte tentant sa fiu eu cea care cunoaste vietile si secretele celor din jur, sa fiu eu cea care este mereu cu un pas inaintea tuturor.

    Reply
  7. stefania catiu

    ’cause i’m good at keeping secrets. si am tendinta sa mint cand lucrurile devin plictisitoare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *