Editura Nemira caută Super-cititori, iar noi sperăm să-i găsim printre voi, bookaholicii. Știm sigur că aveți super-puteri, așa că vă îndemnăm cu drag să participați la campania aniversară Nemira – care împlinește, anul acesta, 25 de ani de la înființare -, mai ales că recompensa constă într-o bibliotecă de 100 de cărți. 

Cărțile, lectura și cititorii fideli sunt sărbătoriți prin inedita campanie Super-cititorii Nemira. Maratonul aniversar va cuprinde o călătorie înapoi în timp prin arhiva și istoria editurii Nemira, cu testimoniale, interviuri, concursuri, quizuri și multe surprize pe evenimentul Facebook, creat special pentru a aniversa un sfert de secol de plăcerea lecturii.

 

Marea provocare va fi găsirea unui SUPER-CITITOR – în urma completării Reading checklist-ului cu bestselleruri marca Nemira. Participanții trebuie să-și demonstreze super-puterile de lectură pentru a câștiga o bibliotecă de 100 de cărți. Concursul a început pe 10 mai și se va încheia pe 30 mai, la ora 18:00, iar câștigătorul va fi tras la sorți prin random.org și anunțat pe e-mail și pe site până pe 31 mai. Regulamentul este disponibil aici.

campania super cititori nemira

Suntem convinși că surprizele aniversare Nemira nu se vor opri aici, așa că stați cu ochii pe noi.


Editura Nemira a adus în casele cititorilor peste 20 de milioane de volume și 1500 de autori prestigioși, unii dintre ei traduși pentru prima dată la noi, precum Michel Houellebecq, John Kennedy Toole, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Stephen King sau Frank Herbert. Odată cu lansarea colecției Nautilus, literatura science-fiction s-a impus și pe piața românească de carte prin seriile celebre Dune, Furnicile sau Odiseea spațială.

Nemira25Totodată, fondatorul editurii, Valentin Nicolau, a lansat tineri autori români și a promovat valorile autentice : H.R. Patapievici, I.P. Culianu, Mirces Nedelciu, Radu Aldulescu, Daniel Bănulescu, Petre Barbu și-au publicat primele cărţi de după 1989 la Nemira.

A fost prima editură care a lansat un imprint dedicat cărţilor pentru copii în 2006 și totodată editura care a lansat primul e-book pe piața din România, în 2009.

Astăzi, Nemira îşi invită cititorii să pornească într-o călătorie literară în jurul lumii cu 150 de cărți noi pe an, alături de autorii din colecţiile Babel şi Damen Tango, precum Julian Barnes, David Foenkinos sau Mathias Malzieu. Maeştrii genului thriller, policier şi faimoşi detectivi se regăsesc în colecţia Suspans, unde cap de afiş sunt Stephen King, Raymond Chandler, Andrea Camilleri şi Rodica Ojog-Braşoveanu. Lumea teatrului prinde viaţă prin colecţia Yorick, unde semnează unii dintre cei mai importanţi regizori şi teatrologi din lume, precum Peter Brook sau George Banu iar în lumea subconştientului pătrundem prin colecţia de psihologie jungiană Philemon.

Nemira promovează literatura română de calitate în colecţiile Maeştrii SF-ului românesc, unde îi regăsim pe Gheorghe Săsărman, Dănuţ Ungureanu, Sebastian A. Corn, Mircea, Opriţă şi Cuaternar, unde semnează Emil Brumaru, Nichita Stănescu, Valentin Nicolau, dar și autori tineri precum Bogdan Munteanu sau Cristina Andrei.

Cele mai populare serii ale noilor generaţii sunt publicate tot la Nemira: Cântec de gheaţă şi foc de George R.R. Martin, Jocurile Foamei de Suzanne Collins şi Turnul întunecat de Stephen King.

Dar firul roşu care leagă colecţiile şi autorii Nemira este miza editorială: plăcerea lecturii! 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *