Nu v-am spus noi că luna iunie a dat mulți scriitori? Într-o zi precum cea de astăzi, 29 iunie, în anul 1900, se năștea celebrul autor al ”Micului Prinț”, Antoine de Saint Exupery.

Micul Prinț” a stârnit, pe bună dreptate, multe valuri, inspirând lumea întreagă – este cea mai tradusă carte din limba franceză (a fost tradusă în mai bine de 250 de limbi și dialecte) și a fost propusă ca cea mai bună carte a secolului XX în Franța. Se pare că se vinde, anual, în peste 1 milion de exemplare în toată lumea – ăsta da bestseller, nu? 🙂

Este una dintre cele mai iubite cărți pentru copii (și nu numai). Prin urmare, ce modalitate mai frumoasă de a-l sărbători pe scriitorul francez decât să ne întoarcem la cartea care l-a consacrat?

Și, dacă nu o aveți la îndemână, noi vă dăm s-o ascultați – într-o variantă românească și într-una franțuzească. Enjoy!

 

http://youtu.be/1kPm-MZMCAU

 

Sursă imagine principală: iperceptive.com

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *