Când vine vorba despre obiectele de design interior ce au legătură cu lumea cărţilor, fie ca sursă de inspiraţie, fie ca utilizare, de multe ori s-a dovedit că cele mai simple sunt şi printre cele mai de efect (vă amintiţi vaza Hana?). Până la urmă, acest lucru este de înţeles, cartea trebuie să rămână piesa centrală şi de maximă atracţie, ea este produsul complex prin semnificaţii, idei şi imagini, obiectele adiacente având de cele mai multe ori rolul de a o pune în valoare. Este şi cazul produsului Book on Book creat de Tent, o companie japoneză din Tokyo, specializată în design. Masayuki Haruta şi Ryosaku Aoki au conceput o carte deschisă, transparentă, dintr-un material sintetic.

O puteţi folosi ca atare, un obiect decorativ, gândindu-vă la ea ca la cartea propriei aventuri ce aşteaptă să fie scrisă, căci ea pare numai bună să fie acoperită cu multe poveşti. Sau, aşa cum sugerează şi denumirea, poate fi aşezată peste cartea pe care o citiţi la un moment dat, căci materialul de bună calitate din care este confecţionată are un grad ridicat de transparenţă care permite citirea paginilor aflate dedesubt. De ce aţi face asta? Pentru a proteja cartea atunci când ronţăiţi prăjituri şi beţi ceai sau cafea, de exemplu. În felul acesta puteţi fi siguri că nicio firimitură sau pată nu va strica filele. Iar când veţi citi afară, stropi răzleţi de ploaie sau cireşe picate din pomul sub care citiţi nu vor atinge preţioasa voastră carte.

Dar, unul din scopurile principale pentru care acest obiect a fost creat este, aşa cum aminteam la început, punerea în valoare a cărţii voastre preferate. Interiorul va deveni mai luminos şi mai interesant decorat, dacă într-un colţ anume, o frumoasă carte de artă îşi deschide paginile pline de minunăţii, pentru a putea fi admirate de toată lumea. Cartea transparentă de deasupra va păstra deschisă cartea voastră acolo unde vă doriţi: la un pasaj preferat  sau la o imagine expresivă ce încântă privirile. Voi alegeţi ce anume doriţi să împărtăşiţi cu cei care vă trec pragul şi ce cărţi credeţi că vă vor face ziua mai frumoasă, dacă vă vor întâmpina prin casă cu paginile lor frumoase, deschise.

sursa: tent1000.com

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *