Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
CINE A FOST WOLFGANG AMADEUS MOZART?

Autor: Yona Zeldis McDonough
Ilustraţii: Carrie Robbins
Traducere din engleză de Camelia Ghioc
Colecţia: Cine a fost?
Nr. de pagini: 112
Preţ: 17.00 lei

Editura Pandora M

  • Un băiat de şase ani care a impresionat-o pe împărăteasa Austriei cu geniul său de pianist;
  • Un compozitor care a scris peste 600 de concerte, sonate, simfonii şi opere în cei doar treizeci şi cinci de ani de viaţă;
  • Un muzician serios căruia îi plăcea să spună glume infantile.În urmă cu peste 200 de ani, trăia un băieţel care la numai trei ani a învăţat să cânte la un instrument muzical. Acesta se numea clavir şi era un instrument cu coarde şi claviatură, foarte folosit pe vremuri. Când a împlinit cinci ani, băieţelul compunea deja muzică minunată, fără niciun ajutor. La opt ani, învăţase să cânte la încă două instrumente — vioara şi orga. Deci la opt ani, el ştia să cânte la trei instrumente muzicale. 

    Tatăl lui era şi el muzician şi dorea ca toată lumea să-l admire pe talentatul său fiu. Dar unora nu prea le venea să creadă că un băieţel aşa mic putea fi atât de talentat. Ei credeau că tatăl lui îi scrisese muzica. Sau că băiatul nu era, de fapt, copil, ci un adult foarte mic de statură. Trebuia să fie un truc la mijloc.

    Un avocat care era şi muzician s-a hotărât să afle adevărul. L-a testat ore în şir pe băiat. L-a pus să cânte o piesă muzicală extrem de dificilă, iar băieţelul a interpretat-o cu uşurinţă, foarte bine. Apoi l-a pus pe copil să inventeze pe loc pentru el o bucată muzicală. Din nou, băiatul a făcut o treabă excelentă.

    Apoi a intrat în cameră o pisică, iar băieţelul s-a oprit imediat din cântat la clavir şi s-a apucat să fugărească pisica. Bărbatul nu mai avea nicio îndoială — băiatul era cu adevărat doar un copil, mai puţin atunci când scria sau interpreta muzică. Atunci, băieţelul era un geniu.

    Cine era băiatul acela? Numele lui era Wolfgang Amadeus Mozart. Citeşte-i povestea!

    Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
    CINE A FOST ISAAC NEWTON?
    Autor: Janet B. Pascal
    Ilustraţii: Tim Foley
    Traducere din engleză de Camelia Ghioc
    Colecţia: Cine a fost?
    Nr. de pagini: 112
    Preţ: 17.00 lei

    Editura Pandora M
     

     

    • Un băieţel singuratic şi fără prieteni;
    • Un bărbat secretos care a petrecut ani de zile încercând să transforme metalele în aur;
    • Unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor.În 1665, întreaga Anglie a fost cuprinsă de o boală cumplită numită ciumă. Umflături uriaşe apăreau pe tot corpul şi în acele locuri pielea oamenilor se înnegrea. Nu exista tratament. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit de ciumă au avut parte de o moarte rapidă şi dureroasă. Orice loc foarte populat era periculos, pentru că ciuma se lua foarte uşor de la o persoană la alta. Nimeni nu ştia care era cauza bolii şi nici cum să se protejeze împotriva ei. Nu erai în siguranţă decât dacă te duceai la ţară, unde erau mai puţini oameni de la care să poţi lua boala.Un student în vârstă de douăzeci şi trei de ani pe nume Isaac Newton a fost nevoit să părăsească Universitatea Cambridge şi să fugă din calea ciumei la ferma mamei lui. Acolo şi-a petrecut timpul făcând lucrul la care se pricepea cel mai bine — s-a gândit la Univers.

      Într-o zi, a văzut un măr căzând din copac şi a început să se întrebe ce a tras mărul spre Pământ. Şi aşa, spune celebra legendă (care e posibil să fie chiar adevărată), tânărului Isaac Newton i-a venit ideea gravitaţiei.

      După optsprezece luni, Newton s-a întors la Cambridge, dar nu şi-a făcut niciodată prea mulţi prieteni acolo. Era invidios, neprietenos şi se enerva uşor. N-a fost o persoană drăguţă, dar a fost unul dintre cele mai mari genii în ştiinţă din toate timpurile. Află mai multe despre adevăratul Isaac Newton în această biografie amuzantă şi minunat ilustrată!

     

    Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)FRANK EINSTEIN ŞI ELECTRO-DEGETUL

    Autor: Jon Scieszka
    Ilustraţii: Brian Biggs
    Traducere din engleză de Oana Duşmănescu
    În afara colecţiilor
    Nr. de pagini: 176
    Preţ: 29.00 lei

    Editura Pandora M
    Continuarea bestsellerului New York Times Frank Einstein şi Motorul cu Antimaterie

    “N-aş fi crezut niciodată că ştiinţa poate fi atât de amuzantă… până când am citit Frank Einstein. Copiii se vor distra pe cinste.” –Jeff Kinney, autorul bestsellerului Jurnalul unui puşti

    “Această ilustrare veselă şi plină de ironie a nevoii de a pune încontinuu întrebări şi a afla singur răspunsurile îşi atinge perfect scopul.” – Booklist

    “Sunt o mulţime de explozii şi experimente care îndeamnă cititorul suspicios să-şi pună halatul de laborator şi să dea startul invenţiilor!” – Bookpage

    Frank Einstein (A) este un copil cu o minte strălucită – un inventator şi un savant de geniu. Klink (B) este o entitate autoasamblată, cu inteligenţă artificială. Iar Klank (C) este o entitate aproape autoasamblată şi cu o inteligenţă artificială aproximativă. Împreună construiesc Electro-Degetul (D), un aparat care poate produce energie gratis peste tot în Midville. T. Edison, colegul de clasă şi eternul rival al lui Frank, apare ca de obicei în scenă (E) şi împreună cu cimpanzeul său, domnul Chimp, încearcă să saboteze (F) planurile lui Frank!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *