Editura RAO anunţă publicarea cărţii 5-uri şi 25-uri, de Michael Pitre.

Când un convoi militar se oprește pentru a căuta în teren posibile bombe, rămâi în vehicul și verifici cinci metri în fiecare direcție. După ce zona e asigurată, ieși din vehicul și verifici încă douăzeci și cinci de metri.

Cinciurile și douăzeci și cinciurile marchează viața pușcașilor marini din plutonul care repară drumurile în timpul războiului din Irak, pentru a asigura trecerea în siguranță a civililor și a personalului militar.

La întoarcerea acasă, locotenentul Donovan, doctorul Pleasant și interpretul irakian Kateb își caută locul într-o lume care nu-i mai recunoaşte.

coperta_5uri&25uri„Un roman captivant și decisiv“ – Booklist

„Un roman de debut cu picoarele pe pământ. Unul dintre cele mai bune romane despre războiul din Irak, 5-uri şi 25-uri oferă o relatare viscerală și mișcătoare despre război și despre urmările acestuia“ – Robert Bausch, autor al cărții On the Way Home

„[Pitre] își folosește puterea lui superioară de observație și empatie pentru a obține un efect maxim… Totul sună zguduitor de real în acest roman de război cu un timbru propriu“ –  Kirkus Reviews

Michael Pitre a absolvit Louisiana State University, de unde a obținut o dublă licență, în istorie și tehnica scrierii creative. S-a înrolat în Corpul Pușcașilor Marini în 2002 și a luptat de două ori în Irak, obținând gradul de căpitan înainte de a se retrage din armată în 2010, pentru a obține un MBA la Loyola University. Fives and Twenty Fives este primul său roman.


 

Editura RAO anunţă apariţia cărţii Crede-mă, te mint! de MARY ELIZABETH SUMMER.

O poveste captivanta, un thriller adolescentin. Volumul se adreseaza tinerilor pasionaţi de romanele poliţiste neconvenţionale, a căror acţiune – dinamică – este plasată în contemporaneitate

copertă_Crede-măTeMintJulep Dupree minte foarte des. Nu se bazează pe banii primiţi de la tatăl ei, ci se descurcă singură, păcălindu-şi colegii de şcoală şi încercând să ia note cât mai bune. Într-o zi, tatăl dispare, iar tânăra îşi vede distruse planurile de a studia la universitate. Singura soluţie este să pornească în căutarea tatălui său, cu ajutorul lui Tyler Richland, un Făt-Frumos al liceului, şi al lui Sam, un hacker priceput la toate. Cei trei se vor trezi prinşi într-un adevărat labirint al minciunilor, ameninţaţi din toate părţile de asasini plătiţi, personaje dubioase şi secrete de familie.

„Summer schiţează un personaj central puternic. Julep minte şi înşală cu atâta siguranţă de sine, încât cititorii o vor încuraja; totuşi, nu se dezice cu totul de moralitate. Un debut memorabil; sperăm să citim căt mai multe romane scrise de Mary Elizabeth Summer” – Kirkus Reviews

Mary Elizabeth Summer este scriitoare americană şi designer. Trăieşte în Portland, Oregon. Crede-mă, te mint! este primul ei roman. Îi place să scrie, cu umor, despre adolescenţi cu probleme care se dovedesc a fi, într-un final, eroii zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *