J.K. Rowling e mămica seriei Harry Potter – una dintre cele mai vândute din toate timpurile – știe toată lumea, dar că scriitoarea britanică are și talent de desenatoare nu cred că știu prea mulți. Șapte ilustrații realizate de J.K. Rowling cu personaje din fabuloasa lume de vrăjitori pe care a plăsmuit-o în Harry Potter au apărut, pe neobservate, pe website-ul interactiv al fanilor săi, Pottermore.

Îți trebuie ceva răbdare ca să dai de aceste desene – interesante și destul de detaliate, în care îi veți recunoaște pe Harry, Snape, Dumbledore, familia Weasley – pentru că au fost strecurate, la o dată necunoscută, în mai multe locuri de pe site.

Staff-ul site-ului nu a anunțat acest lucru, așa că desenele au stat frumușel acolo până când cineva le-a recunoscut, se pare, ca fiind ale lui Rowling.

Schițele au fost realizate de scriitoare pe vremea când lucra la primul volum al seriei, Harry Potter și Piatra Filozofală. Trei dintre acestea, desenate de mână, sunt pentru prima dată scoase la lumină, celelalte patru au mai apărut în articole publicate de Rowling pe pottermore.com, dar nu la o calitate la fel de bună ca cea a desenelor postate acum, precum și în ediții mai vechi ale primei cărți, cum este cea din 1997, ce conține adnotări ale autoarei și 22 de desene proprii.

rowling4

potter1

potter2

potter3

potter4

potter5

potter6Surse foto: therowlinglibrary.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *