Iată o carte cu adevărat specială, dedicată unui om care a salvat multe vieţi: numele lui este Rabbi Yossi Raichik şi a fost directorul centrului Chabad’s Children Of Chernobyl. Este un om care a salvat peste 2.500 de vieţi, ale copiilor afectaţi de dezastrul intrat în istorie. În memoria sa, artistul David Kracov a creat această carte impresionată, sculptată în metal.

Ce este şi mai impresionant este că fiecare pagină conţine gândurile şi cuvintele celor cărora Rabbi Yossi Raichick a încercat să le dea o nouă şansă – cei 2.547 de copii salvaţi, acum adulţi. Iar aceste gânduri şi rânduri de carte se transformă, la capăt, într-un curcubeu de fluturi.

Book of life

Fragilitatea lor trădează, de fapt, o monumentalitate. Nu ştiu cât cântăreşte aceată carte, dar sunt sigură că greutatea este pe măsura migalei şi a dedicării cu care a fost construită. De altfel, pentru David Kracov fluturii sunt deja un trademark: i-a folosit pentru a comemora copiii care au căzut victime Holocastului în lucrarea Contemplation (remake-ul aici); dar şi pentru a ne aminti de fostele turnuri gemene şi de cei care şi-au pierdut viaţa în atentat – lucrarea se numeşte Reflections, iat-o aici.

Reflections

Ca să ne înseninăm un pic, pentru că e totuşi weekend, trecem la lucruri mai optimiste cu un read my lips bookahokic irezistibil:

Read my lips

Mm, care ar fi display-ul vostru de titluri şi capitole pentru un Read my lips personal? 🙂

Foto: David Kracov

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *