Ca să nu vă ținem în suspans, cărțile de la Polirom sunt:

Grădina plăcerilor lumești de Joyce Carol Oates
Cupa de aur de John Steinbeck
Marea trecere de Cormac McCarthy
Peripețiile lui Juha Nazdravanul – basme arabe
Fortăreața albă de Orhan Pamuk

Așa-i că sună bine cele cinci titluri? Acum să vă spunem și ce aveți de făcut pentru ca pachetul de cărți să ajungă la voi. E simplu.

Scrieți într-un comentariu căreia dintre cărțile voastre preferate i-ați schimba finalul și, mai ales, cum. Autorul celui mai interesant răspuns primește acasă cele cinci cărți.

Vă rugăm ca: 1. să semnați cu numele real, 2. să puneți o adresă de mail validă, 3. să răspundeți până duminică, 16 septembrie. Succes!

Castigator: Anca Gheorghe

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


58 comentarii
 1. Ruja Mihaela

  Hi.Cartea careia i-as schimba finalul ar fi Cel care ma asteapta.Desi eroina s-a descurcat intr-unfel sau altul infruntand prejudecatile familieisi respectand traditia religioasa,in final a devenit brusc slaba si,din cauza parerii propriilor copii,a renuntat la visul de iubire cu singura persoana iubita,acel baiat de care s-a indragostit cand era in scoala.As schimba finalul in sensul ca i-as da eroinei mai mult curaj pt a fi fericita cu iurea regasita.

  Reply
 2. Ruja Mihaela

  Hi.Cartea careia i-as schimba finalul ar fi Cel care ma asteapta.Desi eroina s-a descurcat intr-unfel sau altul infruntand prejudecatile familieisi respectand traditia religioasa,in final a devenit brusc slaba si,din cauza parerii propriilor copii,a renuntat la visul de iubire cu singura persoana iubita,acel baiat de care s-a indragostit cand era in scoala.As schimba finalul in sensul ca i-as da eroinei mai mult curaj pt a fi fericita cu iubirea regasita.

  Reply
 3. Daniela Avram

  Pentru toate cartile preferate… NU le-as schimba finalul! Cum as putea?! Daca mi-a placut cartea, mi-a placut si finalul. Cum ai putea sa schimbi ceva ce iti place?!

  Reply
 4. Caragea Bianca

  Din moment ce decizi ca o anumita carte este preferata ta, esti de acord cu finalul ei, deci de ce ai vrea sa-l schimbi?! Daca ar avea alt final, n-ar mai avea acelasi farmec, si nu te-ar mai impresiona atat de mult cartea.

  Reply
 5. Corina Pana

  Cartea mea preferata se intampla sa fie o intreaga serie – Dune.
  Trebuie sa recunosc faptul ca acest roman este scris ireprosabil, in intregime. Acesta este motivul pentru care am citit intreaga serie cu religiozitate de mai multe ori…Imparatul zeu chiar mai des.
  Ma impresioneaza de fiecare data puterea de patrundere a caracterului uman si felul in care foloseste istoria in acest scop.
  Nu se poate schimba finalul unei asemenea carti fara sa isi schimbe intreaga lectie, dar cu toate astea mi-ar fi placut ca ultimele doua volume sa nu transforme experienta chinuitoare a lui Leto Atreides al II-lea in mascarada. Sa nu transforme tot ceea ce a construit intr-o imagine care nu inseamna nimic. Ideea mi s-a parut neverosimila, cel putin. Spre final, fara carja cunoasterii Imparatului Zeu totul a parut sa schipateze.
  Prin urmare nu as schimba finalul, doar perspectiva asupra epocii Viermelui.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *