Vă anunțam mai devreme că Biblioteca Polirom îmbracă haine noi și se dezvoltă pe mai multe direcții. Acum a venit momentul să ajungă la voi cinci titluri foarte tari care apar săptămâna aceasta în librării. Avem pentru voi un pachet format din Davaiştii de Irvine Welsh, Baudolino de Umberto Eco, Marina de Carlos Ruiz Zafon, 1001 de zile sau Noua Şeherezadă de Ilf și Petrov și Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi.

Câștigătoare: Oana Elena Anghelache

Câte ceva despre fiecare:

Davaiştii de Irvine Welsh, traducere din limba engleză de Carmen Toader, autorul bestsellerului Trainspotting, a cărui ecranizare a fost unul dintre filmele-cult ale anilor ’90. În Davaiştii, Irvine Welsh revine la personajele lui deja familiare, Renton, Sick Boy, Spud, Begbie & Co. Acum aflăm cum au ajuns ei să fie dependenţi de heroină: pe de o parte, împinşi de „probleme personale”, iar pe de altă parte, din cauza dificultăţilor socio-economice din Scoţia anilor ’80.

O nouă ediţie din 1001 de zile sau Noua Şeherezadă, traducere inedită din Ilf şi Petrov, o călătorie revigorantă în lumea paradoxurilor, a viselor şi a burlescului, dar şi un portret al începutului de secol XX; traducere din limba rusă şi note de Adriana Liciu.

O nouă ediţie din romanul Baudolino de Umberto Eco, un fermecător puzzle istoric, traducere din limba italiană şi note de Stefania Mincu

Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi, traducere din limba italiană de Cerasela Barbone, un roman inspirat din viaţa lui Charlie Chaplin care, în 1971, de Crăciun, primeşte un oaspete mai puţin obişnuit: Moartea.

Marina de Carlos Ruiz Zafón, autorul bestsellerului internaţional Umbra vîntului (publicat în cincizeci de ţări), traducere din limba spaniolă şi note de Ileana Scipione.

 

CONCURS

Pentru a câștiga pachetul cu cele cinci cărți, trebuie să ne spuneți într-un comentariu alte trei titluri din literatura universală pe care v-ar plăcea să le vedeți în colecția Biblioteca Polirom și de ce. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința de concurs. Vă rugăm să folosiți numele real și o adresă de mail validă. Deadline: 16 martie. Succes!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


69 comentarii
  1. Cheroiu Nicoleta

    1.” Daniel Deronda” de George Eliot o carte frumoasa pentru ca m-a impresionat prin mister si introspectie
    2. “Nord si sud” de Elizabeth Gaskell pentru ca este una din cartile mele preferate si distinge clar stilurile de viata din nordul si sudul Angliei de odinioara
    3. “A deveni o persoana” de Carl Rogers pentru ca este una dintre cele mai impresionante capodopere ale autorului care puncteaza succint aspecte importante din psihologie

    Reply
  2. Minodora David

    Eu sugerez:
    A. Dumas – Dama cu camelii
    M. Bulgakov – Maestrul si Margareta
    A. Camus – Strainul
    pentru ca toata lumea ar trebui sa le citeasca macar o data in viata.

    Reply
  3. Tibi Neagu

    Iata cateva din titlurile pe care mi-ar placea sa le vad traduse, sa capete popularitate si pe la noi:
    – Cartile din seria Dexter de Jeff Lindsay – le-am citit pe toate in limba engleza, comandate de pe Amazon, dar e pacat de ele daca paginile trebuie sa traverseze un ocean ca sa ajunga la cititori.
    – Alphabet of Manliness – o carte absolut hilara scrisa de Maddox, un blogger cu mult simt al umorului si care, in ciuda misoginismului fortat, va capta si atentia sexului frumos.
    – Warm Bodies de Isaac Marion – stiu, a aparut recent filmul, dar “it doesn’t do it justice”. Cartea este excelenta: are aventuri, scene comice si sentimente ce s-ar putea numi dragoste, daca unul din personaje nu ar fi zombi.

    Reply
  4. Iraida

    1. Vargas Llosa – Razboiul sfarsitului lumii ( La guerre de la fin du monde)- pt ca o vanez de mai mult de jumatate de an !!!! deci serie de autor incompleta !
    2. Anais Nin: Delta lui Venus ( epuizata peste tot): pentru ca-mi place cum scrie si pentru ca nu se mai gaseste pe nicaieri, la biblioteca singurul exemplar e imprumutat in continu.
    3. Georges Perec: Viata, mod de intrebuintare ( La vie, mode d’emploi)- genial !

    Reply
  5. Prisacaru Anamaria

    1.Miss Peregrine’s home for peculiar children-Ransom Riggs.O carte stranie, delicioasa care a luat nastere din colectia de fotografii stranii a autorului ceea ce e interesant.
    2.Angelmaker-Nick Harkaway.O poveste complexa care mai mult ca sigur te va pune pe ganduri. I-ar folosi omenirii sa stie Adevarul?
    3.On the Jelicoe Road-Melina Marchetta.Pentru ca este o superba carte despre prietenie.

    Reply
  6. Diana Mihai

    M-aș bucura să apară in colecția Biblioteca Polirom următoarele cărți:

    1. Barbara Kingsolver – “The Poisonwood Bible”
    2. Margaret Atwood – “The Handmaid’s Tale”
    3. Alice Munro – “Runaway” (sau oricare dintre colecțiile ei de povestiri)

    Toate au în centrul lor personaje feminine complexe și interesante, care sunt în sfârșit și altceva în afară de femei-obiect, femei-mame sau femei-soții.

    Reply
  7. Madalina Ungureanu

    Chiar ma bucur ca pot face sugestii despre cartile pe care le-as dori publicate in seria Biblioteca Polirom.
    1. Llosa, “Sarbatoarea tapului”. Nu se mai gaseste nici macar la anticariate si mi-e dor de ea. Tare dor.
    2. A spus cineva mai sus: Cinghiz Aitmatov, “O zi mai lunga decat veacul”. Pentru ca este atat de complexa. Si pentru ca e tare greu de gasit.
    3. Zola, “La Paradisul femeilor”. Am citit-o in adolescenta si am fost fascinata de discutiile despre rochii, materiale etc. Banuiesc ca nu poate sa nu fie pe placul shopaholicelor din zilele noastre.

    Reply
  8. Madalina Ungureanu

    Hmmm… Abia acum am vazut ca deadline-ul era… ieri. Nu conteaza. Poate retine cineva sugestia si apare “Sarbatoarea tapului”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *