Câștigător: Roca Mihaela-Madalina

Cele patru titluri pe care le punem la bătaie, împreună cu editura Polirom, nu au nevoie de nici o prezentare. Sunt cărți importante, interesante, provocatoare, foarte diferite între ele. Cu această ocazie, ne bucurăm să aflăm că în colecția Top 10+ sunt deja peste 100 de titluri și, așa cum ne-am obișnuit, selecția e una foarte bună.

De la războaiele napoleoniene și problemele femeii într-un roman clasic, la lumea distopică atent urmărită de Big Brother, pentru ca apoi să intre în universul violent al lui Murakami și să se liniștească în final în încrengătura minunată de povești ale Medgidiei vechi, câștigătorul nostru clar are ce citi. Iată cele patru cărți pe care le puteți câștiga:

1984 de George Orwell

Femeia la 30 de ani de Honore de Balzac

Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu (citește cronica)

Albastru nemarginit, aproape transparent de Ryu Murakami (citește cronica)

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga pachetul de cărți? E simplu. Recomandați-ne o carte românească, preferabil recentă. Ce-ați citit și v-a plăcut? De ce? Cu ocazia asta, facem schimb de impresii. 🙂

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (cu condiția să respecte tema concursului). Deadline: marți, 15 ianuarie. Vă rugăm să folosiți o adresă de mail validă și numele real. Succes!

 

166 comentarii
 1. Martinovici Anca

  Va recomand din suflet cartile Aurorei Liiceanu,foarte bine scrise si cu mult bun gust.Una dintre ele ar fi “Viata nu-i croita dupa calapod”.Autoarea imbina stilul analitic al unor caractere,situatii sociale din mentalitatea romanului,cu experiente personale,urmand sa ofere prin exemplul personal curajul de a nu te lasa prins in trecut din cauza unor greseli sau de a-ti urma vocatia cu demnitate si cu incredere in fortele proprii.Nu are cum sa nu iti placa Aurora Liiceanu:toate cartile ei sunt sfaturi de viata.

  Reply
 2. Adela Diaconu

  ” Cum sa uiti o femeie” – Dan Lungu pentru ca este o carte foarte bine scrisa, trateaza un subiect delicat si totodata de actualitate atunci cand vorbim de povesti de dragoste esuate dar intr-o maniera comica, usor de citit. este o carte frumoasa care merita citita

  Reply
 3. Claudia B.

  Dan Lungu:” Sint o baba comunista”Editura Polirom, 2007. Este cu o intrigă simplă, centrată în jurul personajului Emilia. Este vorba despre viata inainte si dupa Revolutie a unor personaje cu trairi si sentimente diverse.Recomand cartea celor care erau maturi si inainte de 1989 precum si astazi .

  Reply
 4. Malina

  Ultima carte romaneasca citita este “Accidentul” de Mihail Sebastian- carte pe care am cautat-o relativ mult pana am gasit-o, dar a meritat. Imi place cum scrie M. Sebastian, iar cartea a fost o revelatie. Romantica si realista, intr-un mod subtil, cartea te farmeca si te trezesti traind intens alaturi de Nora si Paul , de temerile ei si de dragostea lui pentru Ann.M-am trezit dezamagita ca s-a terminat mult prea repede!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *