Câștigător: Roca Mihaela-Madalina

Cele patru titluri pe care le punem la bătaie, împreună cu editura Polirom, nu au nevoie de nici o prezentare. Sunt cărți importante, interesante, provocatoare, foarte diferite între ele. Cu această ocazie, ne bucurăm să aflăm că în colecția Top 10+ sunt deja peste 100 de titluri și, așa cum ne-am obișnuit, selecția e una foarte bună.

De la războaiele napoleoniene și problemele femeii într-un roman clasic, la lumea distopică atent urmărită de Big Brother, pentru ca apoi să intre în universul violent al lui Murakami și să se liniștească în final în încrengătura minunată de povești ale Medgidiei vechi, câștigătorul nostru clar are ce citi. Iată cele patru cărți pe care le puteți câștiga:

1984 de George Orwell

Femeia la 30 de ani de Honore de Balzac

Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu (citește cronica)

Albastru nemarginit, aproape transparent de Ryu Murakami (citește cronica)

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga pachetul de cărți? E simplu. Recomandați-ne o carte românească, preferabil recentă. Ce-ați citit și v-a plăcut? De ce? Cu ocazia asta, facem schimb de impresii. 🙂

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (cu condiția să respecte tema concursului). Deadline: marți, 15 ianuarie. Vă rugăm să folosiți o adresă de mail validă și numele real. Succes!

 

166 comentarii
  1. anda

    “Nunta in cer” M. Eliade..chiar daca nu e o carte recenta..felul de a scrie te scoate din lumea ta si te face sa simti sentimente pe care nu le ai mai simtit.

    Reply
  2. iulia

    Pe Strada Mantuleasa de Mircea Eliade. Amintirile unui director de scoala pensionar pline de detalii mai mult sau mai putin fantastice expuse in scris pentru diversi politisti comunisti imi amintesc de povestile bunicilor nostri pentru care a povesti cu radare si extrem de detaliat o multime de lucruri traite sau doar auzite reprezinta un mod de a ne atrage atentia de la alergaturile tineresti de fiecare zi.

    Reply
  3. Irimia Oana

    “Arta conversatiei” de Ileana Vulpescu.Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la această carte este tocmai istoria şi elementele asemenea ce le cuprinde, cât şi stilul românesc de expunere a sentimentelor şi gândurilor. Spaţiul descris de aceasta mă face să mă gândesc şi mai mult la istoria propriei ţări şi mai ales la perioada comunismului, a celor două războaie; atât perioada interbelică, cât şi cea postbelică mă fascinează. În orice caz, a expus foarte bine aceste detalii şi a reuşit, într-o anumită măsură, să mă farmece din această pricină.

    Reply
  4. Simona Criste

    Acuma termin de citit “Smintitii” de Dan Balanescu. E o aparitie recenta la Editura ALLFA si e o carte tragi-comica. Are personaje care de care mai interesante si mai colorate:) E o surpriza placuta de la un autor roman contemporan.

    Reply
  5. larisa

    mi a placut mult Sunt o baba comunista scris de Dan Lungu, as recomanda o si celor care au amintiri proprii despre cum era “inainte” dar mai ales celor care s au nascut ulterior pentru a intelege mai bine unele mecanisme din societatea noastra si de ce nu, pentru a si intelege mai bine parintii: ) abia astept sa mai citesc ceva scris de tizul meu: ))

    Reply
  6. AlexG

    Matei Brunul de Lucian Dan Teodorovici
    Pentru cei care sunt interesati sa afle mai multe despre comunism

    Reply
  7. Ioana

    ‘Caravana cinematografica’ de Ioan Grosan, pentru cei care vor sa rada si sa se destinda !

    Reply
  8. Andreea

    Jurnalul lui Mihail Sebastian – prezinta Romania interbelica, al Doilea Razboi Mondial si problemele evreilor din Romania in acea perioada dintr-o alta perspectiva. Pe de alta parte este si o scriere foarte personala ce nu a fost destinata publicarii, astfel ca nimic nu este cosmetizat.

    Reply
  9. Rozina Csaszar

    Recomand cu mare caldura cartea “Povestile unei inimi”, de Diana-Florina Cosmin, o carte scrisa din suflet pentru alte suflete. In ea gasesti lectii de viata si de iubire, dar si raspunsuri la intrebarile pe care ni le punem zilnic legat de anumite situatii, de oamenii din jurul nostru. Este genul de carte la care revii mereu, atunci cand iti este dor de sinceritate si adevar. 🙂

    Reply
  10. Irena Locusteanu

    Una din putinele carti de literatura romaneasca contemporana pe care le-am citit este “Cămaşa în carouri şi alte 10 întâmplări din Bucureşti ” de Doina Rusti. Nu fac prte din grupul persoanelor indragostite de Bucurestiul de azi, cateodata incerc sa ma detasez complet de tot ce inseamna el. Insa, orasul pictat in cele 11 intamplari, mai vechi sau mai nou, este fermecator. Am fost surprinsa de cat de mult ‘m-a prins’ atmosfera din carte si cat de mult se aseamana stilul scriitoarei cu ‘scriitura’ mistica a lui Eliade, Omul meu preferat. Poate si de aceea, aceasta lectura mi-a facut atata placere. Oricum, recomand aceasta carte oricui vrea sa descopere cateva fatet noi ale orasului atat de blamat si iubit in care ne facem veacul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *