Câștigător: Roca Mihaela-Madalina

Cele patru titluri pe care le punem la bătaie, împreună cu editura Polirom, nu au nevoie de nici o prezentare. Sunt cărți importante, interesante, provocatoare, foarte diferite între ele. Cu această ocazie, ne bucurăm să aflăm că în colecția Top 10+ sunt deja peste 100 de titluri și, așa cum ne-am obișnuit, selecția e una foarte bună.

De la războaiele napoleoniene și problemele femeii într-un roman clasic, la lumea distopică atent urmărită de Big Brother, pentru ca apoi să intre în universul violent al lui Murakami și să se liniștească în final în încrengătura minunată de povești ale Medgidiei vechi, câștigătorul nostru clar are ce citi. Iată cele patru cărți pe care le puteți câștiga:

1984 de George Orwell

Femeia la 30 de ani de Honore de Balzac

Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu (citește cronica)

Albastru nemarginit, aproape transparent de Ryu Murakami (citește cronica)

Ce trebuie să faceți pentru a câștiga pachetul de cărți? E simplu. Recomandați-ne o carte românească, preferabil recentă. Ce-ați citit și v-a plăcut? De ce? Cu ocazia asta, facem schimb de impresii. 🙂

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (cu condiția să respecte tema concursului). Deadline: marți, 15 ianuarie. Vă rugăm să folosiți o adresă de mail validă și numele real. Succes!

 

166 comentarii
  1. ungureanu adina

    Tot timpul cartile recomandate de altii mi-au starnit un interes mai mare decat cele pe care le-as fi putut selecta chiar eu (probabil tocmai din dorinta de a impartasi apoi experienta de lectura traita si de a o confrunta cu a celorlalti). Pornind de la premisa ca ar putea exista alti cititori asemenea mie, voi recomanda cartea Ioanei Parvulescu, Viitorul incepe luni. Pendularea dintre trecut, prezent si viitor ne face sa confundam dorinta personajelor, dintr-un secol ramas in urma sub stapanirea timpului, de a cunoaste viitorul, cu propria dorinta de a realiza o ampla incursiune in acel trecut plin de demnitate si maniere, de a empatiza cu personajele, de a trai in lumea lor, in locul lor. Atmosfera creata de autoare este una autentica, surprinzatoare si revigoranta si te determina sa nu pui cartea pe raft pana la aflarea deznodamantului.

    Reply
  2. Stanciu Karla

    Cartea citita de mine de curand, care mi-a placut xel mai tare este ‘ Scrisori pentru Rita’- Stefan Caraman. Pot apune multe despre ea, insa nu ar fi atat de eficient, avand in vedere ca acel mult il pot structura in cateva cuvinte, foarte lejer.
    Cartea este una cu cu personalitate, cu timbru.. In spatele Vulgaritatii aprente se ascunde un autor cu atitudine, cu nerv, nostalgic, ce spune luxrurilor pe nume.
    Deloc un conservator.

    Reply
  3. Delia Sandu

    “Prima mea călătorie în străinătate”. Simt ca a atins apogeul artei pentru mine: mi-a palcut atat de mult incat as face-o cadou tuturor oamenilor dragi pentru a-i face sa cada pe ganduri, sa zambeasca si sa calatoreasca altfeld ecat sunt obisnuiti si fara taxe de aeroport.

    Reply
  4. Ana Mavlea

    Am citit si recomand „Preliminarii la razboiul din rasarit”/ Grigore Gafencu. Mi-a placut ca ofera o perspectiva competenta a unui diplomat roman care a trait si a lucrat in perioada interbelica. Fara subiectivism de prost gust, fara obsesii. A fost o perioada, din multe puncte de vedere, complexa iar aceasta carte, cel putin personal, m-a ajutat sa inteleg mai bine situatia politica Romaniei.

    Reply
  5. Liliana

    ” Soni” de Andrei Ruse (ediţia a III-a revăzută, Polirom, 2012), e genul de carte care trebuie citită, trăită, greu de povestit si de cuprins în câteva cuvinte.

    Reply
  6. Tere

    ,,Cum sa uiti o femeie”, cartea lui Dan Lungu e ultima carte romaneasca pe care am citit-o. M-a frapat limbajul simplu si in acelasi timp presarat cu diverse expresii interesante si picante pe care l-a folosit. Mi-a placut la aceasta carte si firul povestii si felul cum, in carte, trece cu grija de la un subiect la altul pentru ca cititorul sa inteleaga ce vrea sa spuna. Cine doreste sa aiba parte de o lectura usoara, placuta si in acelasi timp frapanta, recomand aceasta carte.

    Reply
  7. Andreea Pausan

    Una din ultimele carti citite a fost Kalusia de Mihaela Cogalniceau. De ce? Pentru ca imi plac povestile si cartea este o aventura frumoasa cu scriitura deosebita care reia cu umor si talc magia povestilor de la gura sobei.

    Reply
  8. simina gheorghe

    “Institutia noastra cea de toate zilele” de Anca Ionescu. O analiza patrunzatoare si captivanta a birocratiei din Romania, scrisa cu umor (cateodata amar), din perspectiva (relativ degajata) a angajatului. O carte cu si despre Romania noastra cea de toate zilele

    Reply
  9. corina

    “De ce e Romania altfel” a lui Lucian Boia
    care e de citit pentru perspectiva in care aseaza lucrurile si particularitatile romanilor prin analogie si cauzalitate cu istoria poporului

    Nu sunt neaparat de acord cu premisa de la care porneste, in schimb, cea ca Romania ar fi altfel – mi se pare ca prea ne raportam la o medie / standard care, personal, nu imi spune nimic. Da, sunt trasaturi de comportament si mentalitate colectiva care ne diferentiaza – dar astea sunt valabile pentru orice popor

    E ca vorba aia – “You’re unique. Everybody is unique”

    Dar e de citit, si aici inchei, pentru ca iti da niste posibile explicatii si are un fir rosu (cronologic, pe deasupra) – m-am regasit subliniind fraze pe unele pagini
    deci a meritat 🙂

    Reply
  10. Demeter Csaba

    Am citit “Sint o baba comunista” de Dan Lungu. Fiind nascut cu putin inainte de revolutie si fiind crescut cu ideea conform careia comunismul este un lucru rau de tot si fiind mereu intrigat de afirmatiile celor care vroia comunismul inapoi am hotarat sa citesc aceasta carte. Mi-a oferit o imagine completa a comunismului, cu bune si cu rele. Este o carticica usoara, care combina cele 3 planuri ale vietii Emiliei cu o maiestrie greu de egalat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *