Mulțumim tuturor participanților la cea de-a V-a ediție a concursului de manuscrise pentru copii și tineri Trofeul Arthur. Ne cerem scuze pentru întârzierea anunțării rezultatelor, dar juriul a avut peste șaptezeci de lucrări de evaluat și am dezbătut până în ultimul moment care urmează să fie distribuirea premiilor. 

Juriul a fost format din: Lavinia Braniște (scriitoare, traducătoare, câștigătoare a secțiunii 0-7, preșcolari, la ediția din 2014 a Trofeului Arthur), Laura Grünberg (scriitoare), Florentina Sâmihăian (coordonatoarea colecției Cărțile mele la Editura Arthur), Diana Zografi (redactor-șef al Editurii Arthur), Florin Bican (scriitor, traducător, câștigător al Marelui premiu la prima ediție a Trofeului Arthur), Horia Corcheș (scriitor, profesor), Florin Ioniță (autor de manuale, profesor).

Așa cum am menționat în regulament, premiile individuale, pe categorii, sunt în valoare de 500 de euro. Premiul cel mare, Trofeul Arthur, valorează 3000 de euro. Textul care primește trofeul va fi publicat la Editura Arthur.

Să trecem la rezultate, pentru că suntem singuri că le așteptați cu mult interes.

La categoria 0-7 ani, preșcolari, premiul se acordă lucrării Gigel, un monstru mult prea simplusemnată de Corina Dascălu.

La categoria 14+, liceu, juriul a decis să nu acorde premiul, deoarece nici unul dintre manuscrise nu a întrunit un punctaj satisfăcător.

La categoria 8-14 ani, premiul a fost acordat lucrării Domnul Papuzek de Cornel Vlaiconi.

Trofeul Arthur în valoare de 3000 de euro se acordă lucrării Pericol de Raluca Poenaru care s-a înscris la categoria 8-14 ani a celei de-a V-a ediții a concursului de manuscrise de literatură pentru copii Trofeul Arthur.

Festivitatea de premiere va avea loc între 24-28 mai, la Salonul de carte Bookfest. Câștigătorii vor fi primi informații despre eveniment pe e-mail.

Categoria 0-7 ani. Premiul 500 euro:

Corina Dascălu, cu lucrarea Gigel, un monstru mult prea simplu

Categoria 8-14 ani. Premiul 500 euro:

Cornel Vlaiconi, cu lucrarea Domnul Papuzek

Categoria 14+. Premiul 500 euro:

Neacordat

Trofeul Arthur. Premiul 3000 euro: 

Raluca Poenaru, cu lucrarea Pericol.

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților la concurs! Vă așteptăm la cea de-a VI-a ediție a Trofeului Arthur, care va fi anunțată în cursul acestui an.

Un comentariu
  1. AvatarValeria

    Buna ziua. Cand va incepe cea dea sasea editie a concursului Trofeul Arthur? Va multumesc!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *