Editura Arthur dă startul unui nou concurs de creație pentru copii. 25 de tineri scriitori sau ilustratori vor avea șansa de a-și vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei Cărțile mele, intitulat Selfie…!

Care este tema acestui nou volum?

Un selfie e un autoportret pe care-l poți face cu un smartphone sau cu un aparat de fotografiat digital. Vrei să spună ceva despre tine: despre cum arăți, despre hobby-urile tale, despre prietenii tăi umani sau necuvântători, despre locul în care te afli sau în care locuiești sau, de ce nu, despre cartea ta preferată. Un selfie poate să te pună într-o lumină bună, dar poate fi și involuntar comic, voluntar autoironic sau nostalgic, melancolic etc.

Ce-ți propunem noi pentru următorul volum al juniorilor? Trimite un selfie fotografic și un autoportret alcătuit din cuvinte. Poate să fie un autoportret/ un selfie real sau unul fantezist, „editat“! Asta înseamnă că poți să te prezinți într-o ipostază pe care o crezi reprezentativă pentru tine sau că poți să te și reinventezi, să retușezi ceea ce nu-ți place la tine, să caricaturizezi un defect sau o pasiune ș.a.m.d. Ca atare, raportarea la realitate contează mai puțin. E însă important să-ți iasă ceva original, haios, emoționant și să vrei să împărtășești cu noi selfie-ul tău.

Îți dorim multă inspirație!

Ce trebuie să faci pentru a participa? 

Nu e deloc complicat! Trimite-ne datele tale (nume, clasă, școală, localitate, județ, număr de telefon) şi lucrarea – desenul şi/ sau textul –,  în perioada 21 aprilie – 15 iunie, pe adresa de e-mail locuieste_in_poveste6@editura-art.ro şi eşti automat înscris în concurs.
Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.

Condiţii de participare

  • Pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 15 ani
  • Cei care au participat la trei ediții ale taberei de creație Locuiește în poveste! nu vor mai putea aplica la ediția din 2017 a concursului.

Regulamentul concursului

Etape:

  1. Înscrierea: 23 aprilie – 15 iunie 2017

Trimite-ne pe mail, la adresa locuieste_in_poveste6@editura-art.ro, textul şi/sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.

2. Concurs. Data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor: 15 iunie 2017

Secţiunea de scriere creativă

Scrie un text de maximum cinci pagini –  o narațiune, o poezie, un dialog sau un jurnal cu tema Selfie. Trimite textul tău pe e-mail, la adresa locuieste_in_poveste6@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege cele mai interesante şi mai autentice 20 de texte. Te rugăm să atașezi și selfie-ul care te-a inspirat.

Secţiunea de ilustraţie

Fă un autoportret prin ceva care te definește. Nu este nevoie să faci un autoportret adevărat, și o idee poate fi un autoportret sau o imagine care crezi că te definește poate deveni unul. Scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa locuieste_in_poveste6@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege 5 ilustratori care vor propune cele mai interesante şi autentice lucrări trimise la concurs. Te rugăm să atașezi și selfie-ul care te-a inspirat.

3. Anunţarea câştigătorilor: 15 iunie 2017

Juriul va anunţa, pe 15 iunie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.

4. Marea finală. Tabără de creaţie: iulie – august 2017

În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de câțiva dintre autorii volumelor din seria Cărțile mele – Secţiunea Seniori. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Selfie. Juniorii.

Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.
În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul? Juniorii, semnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori. În toamna lui 2014, la standul editurii Arthur de la Târgul de carte Gaudeamus, a fost lansată antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii, iar ultimul volum din serie, Uite cine vorbește! Juniorii a fost lansat anul trecut la târgul de carte Gaudeamus.

Mult succes tuturor participanților la cea de-a VI-a ediție a concursului Locuiește în poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *