Editura Arthur dă startul unui nou concurs de creație pentru copii! 25 de tineri scriitori sau ilustratori vor avea șansa de a-și vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei Cărțile mele intitulat Cel mai mult și mai mult…!

Despre ce este vorba ne spune coordonatoarea seriei Cărțile mele, Florentina Sâmihăian:

Pentru următorul volum, vă propunem să scrieți o narațiune, o poezie, o scenetă sau un jurnal cu tema Cel mai mult și mai mult… De la ilustratori așteptăm un desen pe aceeași temă, care deschide piste diverse.

Atât scriitorii, cât și ilustratorii pot imagina sau evoca un personaj/o persoană care se remarcă prin ceva deosebit, o stare/un sentiment/o activitate care vă inspiră în cel mai înalt grad, un obiect/o floare/un animăluț/o jucărie/un joc/o culoare care vi se par neprețuite, cea mai palpitantă aventură și așa mai departe… Sau, dimpotrivă, puteți imagina sau evoca ceva/pe cineva care vă enervează cel mai mult și mai mult (un personaj/o persoană, o stare/un sentiment/o activitate/un obiect/o floare/un animăluț/o jucărie/o culoare….). Puteți, firește, să continuați lista exemplelor și să fiți cât mai originali cu putință.

Vă dorim inspirație și spor în ceea ce faceți!

Ce trebuie să faci pentru a participa? 

Nu e deloc complicat! Trimite-ne datele tale (nume, clasă, școală, localitate, județ) şi lucrarea – desenul şi/ sau textul –,  în perioada 25 aprilie – 15 iunie, pe adresa de e-mail concurs@editura-art.ro şi eşti automat înscris în concurs.

Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.

Condiţii de participare:

  • pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 ani
  • copiii care au participat la trei ediții ale taberei de creație Locuiește în poveste nu vor mai putea aplica la ediția din 2016 a concursului. Numele copiilor care au participat la trei ediții ale taberei de creație Locuiește în poveste: Irina Costin, Ștefana Fusaru, David Stavila, Petru Miu, Ioana Robciuc, Iasmina Răceanu.

Regulamentul concursului: 

Etape:

  1. Înscrierea: 25 aprilie – 15 iunie 2016

Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, textul şi/ sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.

     2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor – 15 iunie 2016

Secţiunea de scriere creativă

Scrie un text de maximum cinci pagini – o narațiune, o poezie, un dialog sau un jurnal cu tema Cel mai mult și mai mult… ! Trimite textul tău pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 20 de texte.

Secţiunea de ilustraţie

Fă o ilustraţie imaginându-ți sau evocând un personaj/o persoană care se remarcă prin ceva deosebit, o stare/ un sentiment/ o activitate care vă inspiră foarte tare, un obiect/ o floare/ un animăluț/ o jucărie/ un joc care vi se par neprețuite, cea mai palpitantă aventură și așa mai departe. Scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege 5 ilustratori care vor propune cele mai interesante şi autentice lucrări trimise la concurs.

       3. Anunţarea câştigătorilor: 1 iulie 2016

Juriul va anunţa, pe 1 iulie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.

      4. Marea finală: tabără de creaţie, iulie – august 2016

În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de câțiva dintre autorii volumelor din seria Cărțile mele – Secţiunea Seniori. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Cel mai mult și mai mult…Juniorii.

Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.

În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul. Junioriisemnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori. În toamna lui 2014, la standul editurii Arthur de la Târgul de carte Gaudeamus, a fost lansată antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii, iar ultimul volum din serie, Uite cine vorbește. Junioriia fost lansat anul trecut la târgul de carte Gaudeamus.

Mult succes tuturor participanților la cea de-a cincea ediție a concursului Locuiește în poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *