Revenim cu noutăți despre primul concurs național de design de carte, de care v-am povestit aici sau aici. Ei bine, am ajuns în punctul în care există câștigători, anunțați aseară la Galeria Una.

Fără prea multe comentarii, iată mai multe detalii despre câștigători direct din comunicatul de presă:
“Premiul I i-a revenit Alexandrei Cor, pentru volumul Kitch (Atelierul de Grafică), Premiul al II-lea – lui George Anghelescu, pentru volumul De-a avangarda, iar Premiul al III-lea îl împart Reszegh Botond, pentru volumele Családfa de Piero Bianconi, Holtak szigete de Gerhard Meier şi A kék szifon de Urs Widmer (Bookart Kiadó) cu cei de la Griffon & Swans, pentru volumele Prieten drag, tovarăş al răposatului de Andrei Kurkov şi Fiesta în bîrlog de Juan Pablo Villalobos (ambele, apărute la Curtea Veche Publishing House).
Premiul de încurajare pentru un tînăr grafician i-a revenit Andreei Mihaiu, pentru Evangheliar.

„Premiile au fost acordate unor cărţi echilibrate în ce priveşte designul, în raport cu conţinutul şi modul de procesare a informaţiei. Selecţia juriului punctează o dată în plus cartea ca obiect, scopul designului de a fi fidel conţinutului, de a-l face cît mai lizibil. Premiul de încurajare pentru un tînăr grafician a punctat sensibilitatea şi originalitatea ilustraţiei, o bună abordare a tipografiei (în sens de «typography»), într-o ediţie bibliofilă a Cărtii Cărţilor”, a declarat Adina Paşca, iniţiatoarea acestui proiect (Asociaţia pentru Performaţă şi Cultură).”

Iar voi, dacă vreți să vedeți cărțile premiate, puteți merge până la sfâșitul săptămânii, pe 2 noiembrie, la Galeria Una.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Carti de vizita

    Admiram initiativa acestui proiect si speram ca editiile acestui concurs sa nu se opreasca aici. E o nisa putin exploatata la noi in tara, iar cei din domeniu trebuie sustinuti si incurajati in acest sens. Felicitari organizatorilor si celor care au diseminat mesajele referitoare la eveniment!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *