Primele luni ale lui 2017 au adus multe activități pentru Cele Mai Frumoase Cărți.
P
roiectul C`Arte şi Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) a fost urmat de expoziția De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii, realizată tot cu sprijinul partenerului nostru de încredere, Muzeul Național al Hărților şi Cărții Vechi din Bucureşti.

Expoziția a găzduit atât evenimente dedicate specialiştilor, profesioniştilor din domeniul cărții, cât și programe pentru copii, care au prilejuit întâlniri de bun augur între artiști, scriitori și un public iubitor de carte. Seria discuțiilor despre Cartea de artist. Do it yourself!, moderate de Matei Câltia a relevat necesitatea existenței unei platforme, a unor dezbateri publice și a unui schimb de experiență între artiștii – autori de carte în ediție limitată; acest fapt a condus la decizia de a sprijini în continuare aceste întâlniri profesionale, pe care le dorim organizate lunar. Vom reveni în curând cu detalii despre următoarea întâlnire, ce va avea loc pe 23 aprilie!

În paralel am participat cu selecții de cărți frumoase la Târgul de carte de la Londra (cu sprijinul Institutului Cultural Român), Târgul de carte de la Lepizig, iar în această perioadă, la Târgul de Carte pentru Copii de la Bologna (prin amabilitatea Ministerului Culturii și Identității Naționale).

La Târgul de carte de la Lepizig a fost prezentat şi Catalogul Cele Mai Frumoase Cărți din România 2016, cu grafica Sorinei Vasilescu; acesta va însoți selecțiile de carte de la târgurile din perioada următoare, de la expozițiile şi proiectele derulate în țară:

  • 3 – 6 aprilie, Târgul de Carte Pentru Copii de la Bologna
  • 20 – 23 aprilie, Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta
  • 11 – 14 mai, Târgul Internațional de Carte „Lumea Cărții” de la Praga
  • 18 – 20 mai, Salonul Internațional de Carte de la Torino

Vă invităm să fiți alături de noi şi pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania/ și  pe site http://celemaifrumoasecarti.ro/

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *