Așa cum și-a obișnuit cititorii fideli, Bookaholic revine cu un nou concurs, organizat în parteneriat cu Editura Litera. De curând, a apărut cel de-al doilea volum din seria „Lupta mea” a scriitorului norvegian Karl Ove Knausgård – o serie mult apreciată peste hotare, care a început să fie publicată și la noi în septembrie 2015. Un pretext la fel de bun ca oricare altul pentru a vă da posibilitatea de a-l citi printre primii. Ne-am gândit și la cei care nu sunt familiarizați cu Knausgård și cărțile sale, așa că oferim, la pachet, primele două volume ale seriei „Lupta mea”. Nu de alta, dar sunt prea faine pentru a fi ratate de vreun bookaholic. 

Update câștigători

Din cele 145 de comentarii înscrise în concurs, unul a fost un răspuns greșit la întrebarea de mai jos, așa că a fost descalificat.

Capturile de ecran:

participanti concurs bookaholic-litera 1participanti concurs bookaholic-litera 2castigatori concurs bookaholic-literaCâștigătoarele celor două pachete de cărți sunt Irina Bortoi și Maria-Elena Scrisu. Felicitări!

Premiile: 2 pachete cu primele 2 volume din seria „Lupta mea”, de Knausgård

Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată

Karl Ove Knausgard Lupta maOare putem reînvia copilăria?

Devenit părinte, Karl Ove Knausgård se regăsește în fața propriului eu, un puști sensibil, care crește în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente și a unui tată cu accese de mânie imprevizibile. Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniștite, pasiunea pentru rock și dificultatea de a-l pronunța pe „r“ care îi îngreunează existența… creionează romanul unui adolescent hipersensibil.

O calătorie afectivă de o fidelitate absolută, cu accente de lumină pură, o poveste deopotrivă intimă și universală, care pune problema capacității literaturii de a descrie viața, nimic altceva decât viața, dar viața în toate aspectele ei.

Mai multe detalii aici.

Lupta mea. Cartea a doua: Un bărbat îndrăgostit

CL21 Lupta mea 2, de Karl Ove KnausgardRoman autobiografic de o forță literară neobișnuită, cartea a doua a seriei Lupta mea a dat naștere unei polemici virulente și a primit încă de la apariție numeroase premii. După ce a abordat în primul volum tema doliului, Knausgård descrie cu aceeași vigoare și exactitate îndrăgostirea, uniunea și separarea, toate etapele sentimentului de iubire. Experiența de a fi tată dă peste cap totul în jurul lui și se reflectă în încercările cotidiene ale vieții de familie, în vacanțele care sfârșesc prost, în disputele cu vecinii, în tensiunile apărute cu ocazia aniversărilor copiilor… în acțiunea de a plimba un cărucior prin Stockholm când singurul lucru pe care dorește să-l facă este să scrie. Viața scriitorului-narator se desfășoară sub ochii siderați ai cititorului cu toată furia și sinceritatea ei frustă: un om cu o dorință de neoprit de a scrie, pentru care arta este o nevoie fizică, un om care oscilează permanent între energia vitală și impulsurile morbide. O capodoperă.

Mai multe detalii, aici.

Cum câștigi unul dintre cele 2 pachete

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspunzi, într-un comentariu, la întrebarea „Câte volume sunt în total în seria Lupta mea, scrisă de norvegianul Karl Ove Knausgård?”.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs îți exprimi acordul de a primi newsletterele Bookaholic și Litera.

Perioada de desfășurare a concursului: 31 martie – 4 aprilie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 aprilie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


145 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *