Cu ultima suflare” a apărut la noi pe la sfârșitul lui septembrie, publicată la Editura Nemira, destul de repede după apariția ei în original (câteva luni). Recunosc că am pus ochii pe ea de când am aflat de povestea neurochirurgului în cauză, care scria încă la cartea aceasta când a murit. Și abia aștept să o citesc, am senzația că voi vedea lumea altfel prin optica lui Kalanithi (oricât de exprimare-clișeu v-ar suna). Cartea, de altfel, a inspirat sute de mii de oameni din întreaga lume, devenind imediat bestseller, a fost tradusă în zeci de țări, a fost bestseller New York Times  și cea mai bună carte pe Amazon în ianuarie 2016.

Dacă și tu ești în aceeași „situație”, dar nu ai apucat, până acum, să iei cartea, participând la concursul organizat în parteneriat cu prietenii de la Nemira, poți câștiga unul dintre cele 3 exemplare puse la bătaie. Mai întâi, însă, citește câteva amănunte despre volum. 

Update câștigători

Două comentarii au fost excluse din tragerea la sorți: unul pentru că aparținea aceluiași participat, cel de-al doilea pentru că a fost publicat după termenul limită. Așadar, au rămas în concurs 74 de comentarii.

concurs-cu-ultima-suflare-1

concurs-cu-ultima-suflare-2

Câștigătorii sunt Livia Belu, Dogaru Valentin și Hasna Sergiu-Stefan. Felicitări!

Premiile: 3 exemplare din volumul „Cu ultima suflare”

cu-ultima-suflareLa treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

„Cu ultima suflare” este cronica transformării sale dintr-un student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viață plină de sens, în neurochirurg, apoi în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte.

De ce merită trăită viața? Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent? Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai șansă la viață? Iată câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoționante caută răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un elogiu al vieții.

Cu ultima suflare este un gest emoțional care a meritat: o înduioșătoare și meditativă cronică de familie, dar și despre medicină și literatură. În ciuda tonului întunecat, poartă un mesaj pozitiv.“ The Washington Post

Scurte fragmente din carte poți citi aici.

Cartea va fi lansată la București luni, 31 octombrie, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu. Mai multe detalii, aiciDacă câștigătorii vor fi din București, vor putea merge și lua exemplarul „Cu ultima suflare” de la eveniment. 

Despre Paul Kalanithi

kalanithi.interior-ata-photo---suszi-lurie-mcfaddenPaul Kalanithi, neurochirurg și scriitor, s-a născut pe 1 aprilie 1977 la New York. A crescut în Kingsman, Arizona, după care a studiat literatura și biologia la Stanford University. A urmat studii aprofundate de istoria și filosofia științei și de medicină la University of Cambridge, absolvind cu distincția cum laude Yale School of Medicine. S-a întors la Stanford pentru a-și continua rezidențiatul în neurochirurgie și studiile postdoctorale în neuroștiințe, obținând cea mai înaltă distincție a Academiei Americane de Neurochirurgie. În anul 2013 a fost diagnosticat cu o boală terminală, despre care a scris în The New York Times și The Washington Post. În 2014 și-a încheiat rezidențiatul. A murit în martie 2015, în timp ce lucra la această carte, care a fost publicată de către soţia lui, Lucy.

Cum câștigi unul dintre cele 3 exemplare „Cu ultima suflare”

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spui, într-un comentariu, de ce ai vrea să citești cartea lui Paul Kalanithi, ce te aștepți să descoperi în ea. 

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 25-30 octombrie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


76 comentarii
 1. Burloiu Stefan

  Aceasta carte atrage prin raspunsurile pe care ar putea sa le ofere in fata unor intrebari fundamentale,la care omul a cautat dintotdeauna sa le dezlege misterul:,,Ce face omul cand se vede fata in fata cu moartea,cu acea fatidica si inexorabila zi?Se va schimba radical viata sau va merge pe fagasul obisnuit?Va pune depresia si fatalitatea monopol pe sufletul uman sau dimpotriva,o noua sete de viata izvoraste in el si incepe sa Traiasca cu adevarat? Cu siguranta o carte de suflet,indispensabila,o marturie despre viata si moarte,pe care mi as dori sa o citesc.

  Reply
 2. Elena

  Subiectul este foarte delicat, ma intereseaza viziunea asupra vietii a unui medic devenit pacient.

  Reply
 3. Remus Romila

  Imi doresc sa aflu care i-au fost ultimele ganduri si actiuni dupa ce a aflat ca zilele ii sunt numarate. Ma astept sa gasesc un fel de jurnal in care autorul reflecteaza asupra existentei efemere a fiecarui individ.

  Reply
 4. Livia Belu

  Cu totii stim ca vom muri intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu. Dar ce faci cand stii ca sfarsitul iti este mult mai aproape decat ai sperat si stii si cam cate zile mai ai de trait? Descoperirea gandurilor unui om care isi are sfarsitul aproape este un reminder pentru fiecare ca viata e scurta, imprevizibila si tocmai de aceea avem nevoie sa ne bucuram de fiecare clipa pe care ne-o ofera.

  Reply
 5. Demian Adela Mihaela

  Nemultumirile oamenilor si ale mele in legatura cu viata,cred ca au atins cote maxime.Tind sa cred ca aceasta carte ma va motiva si sa apreciez ce altii nu mai au si sa imi dau seama ca oricand poate fi o ultima zi.Cred ca e o carte care te trezeste la realitate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *