Câştigătorul din ultima zi de concurs este Ioana P! Vă mulţumim pentru comentarii şi, cel mai sigur, ne vedem la Gaudeamus!

Astăzi, în ultima zi a concursului,  pachetul poate fi al vostru dacă ne răspundeţi la întrebarea: La ce lansare vreţi să mergeţi la Gaudeamus? Vă ajutăm şi noi cu sugestii. Deadline: miercuri, 23 noiembrie, ora 20.00. Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi.

Anul acesta a avut loc ediţia a 4-a a Concursului de Debut Literar organizat de Bibliofagia împreună cu UniCredit Ţiriac Bank. Cele trei volume câştigătoare – poezie, proză scurtă, roman – au fost recent publicate de editura Humanitas şi vor fi lansate la Gaudeamus Vineri, pe 25 noiembrie, de la 15.00, stand Humanitas.

Cele 3 volume sunt:   Nu mă atinge, de Dumitriţa Stoica (categoria Roman);   Trestii, de Petru Albu (categoria Proză scurtă); Pareidolia, de Laurenţiu Belizan (categoria Poezie). Iar juriul concursului a fost format din Paul Cernat, Radu Paraschivescu, Liviu Papadima.

Paul Cernat despre Pareidolia “Pareidolia este volumul unui poet talentat, cu bune lecturi, înclinat spre voluptăţi manieriste agrementate cu referinţe culturale exotice – îndeosebi extrem-orientale – ce vădesc o sensibilitate evazionistă şi estetizantă.”

Radu Paraschivescu despre Trestii: “Volumul Trestii pare scris de un prozator versat, care a ucenicit de mult şi cu folos. Naraţiunile au nerv, imaginile clătesc ochiul minţii, clişeele au fugit în păduri.”

Liviu Papadima despre Nu mă atinge: “Nu mă atinge e o utopie suavă și, deopotrivă, plină de dramatism. În ea transpar, într-o formă ingenios alegorizantă, frământările și neliniștile prezentului nostru cel de toate zilele.”

Puteţi câştiga un pachet cu cele 3 volume în fiecare zi ( de luni până miercuri).

Întrebare ziua 1: care este volumul de debut pe care l-aţi citit şi care v-a plăcut cel mai mult? ÎNCHIS!
Întrebarea ziua 2: Ce carte apărută în 2011 (publicată, tradusă, din literatura română sau străină etc.) aţi citit şi v-a plăcut? ÎNCHIS!
Întrebare ziua 3: La ce lansare vreţi să mergeţi la Gaudeamus? ÎNCHIS!

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător prin tragere la sorţi din comentariile primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta).

Premiile, oferite de UniCredit Ţiriac Bank şi Bibliofagia, le puteţi ridica fie de la lansarea Gaudeamus, însoţite de autografele autorilor, fie vă vor fi trimise.

Mult succes!

 

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


41 comentarii
 1. Vicentiu

  Dan Lungu – In iad toate becurile sunt arse, Polirom – 2011

  Unui suflet fara certitudini, amintirile ii pot provoca durere: liceul – in care nu esti constient de existenta ta, facultatea cu cele mai tari petreceri…
  Uneori anii de liceu pot prefigura destine, insa si “twists of fate” sunt frecvente.
  In iad se pare ca nu exista incertitudini sau surprize: totul este inghetat, becurile nu emana caldura. Destine depresive consecvente cu ele insele se desfasora intr o atmosfera rece, de intunecare.
  Atmosfera este incalzita de limbajul inventiv, porcos, metaforic, viu caracteristic unei varste, in esenta ei, fericite – aceea a liceului. Precizia acestui limbaj te transpune aproape cinematografic in trecut si repeti argoul in gand, poate chiar cu placere si cu voce tare. Iti aduci aminte de propriul arsenal vorbit – din alte vremuri – acum prafuit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *