În perioada 1-8 aprilie, Editura Herald a lansat, special pentru cititorii săi, o selecție tematică cu 35% reducere a prețurilor cărților de autoeducare, dezvoltare personală și spirituală aparținând unor autori de mare influență: Vasile Andru, Alan WattsTaisen Deshimaru și Jon Kabat-Zinn. Cu această ocazie, am pregătit și un concurs pentru bookaholici. Punem la bătaie trei pachete a câte două cărți fiecare, toate scrise de autorii mai sus-menționați. Toate detalii necesare sunt de găsit în rândurile de mai jos. Primăvară senină!

Update câștigători

În total, în concurs au fost înscrise 152 de comentarii. Dintre acestea, două au fost descalificate pentru că nu au respectat cerința acestui concurs – unul a fost înscris după termenul limită, celălalt a fost trimis cu un pseudonim, nu cu numele real și complet.

Iată capturile de ecran:

participanti concurs herald 1 participanti concurs herald 2

Iar câștigătorii sunt…

castigatori concurs herald

Așadar, Stanciu Elena Gabriela va primi Pachetul 1 (Zen și artele marțiale, de Taisen Deshimaru și Înțelepciunea nesiguranței, de Alan Watts), Bălan Alina Elena, Pachetul al 2-lea de cărți (India văzută și nevăzută, de Vasile Andru și Mindfulness zi de zi – oriunde vrei să mergi, acolo ești deja, de Jon Kabat-Zinn), iar Ciubotaru Aglaea, Pachetul al 3-lea de volume (Zen adevărat, de Taisen Deshimaru și Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine ești, de Alan Watts). Felicitări!

Premiile: trei pachete a câte două cărți fiecare de la Editura Herald!

Pachetul 1: Zen și artele marțiale, de Taisen Deshimaru și Înțelepciunea nesiguranței, de Alan Watts

În fața lipsei unei statornicii a principiilor morale din lumea modernă, nu este de mirare că mulți se îndreaptă spre artele marțiale.

zen_si_artele_martiale_perspFără îndoială, în lumea periculoasă în care trăim este bine să te aperi. Retragerea egoistă din față pericolului este un remediu mai rău decât răul care te asaltează.

Cavalerii teutoni și templierii au dispărut, au rămas însă războinicii Orientului și lumina Zenului veritabil.

Samuraii nu vorbesc mult. Propria lor viață nu le aparține. Sunt gata în fiece clipă să-și sacrifice viața.

Practicantul de arte marțiale este războinicul lumii moderne. Dar, în realitate, spiritul războinicului se poate aplica în toate acțiunile vieții cotidiene. A practica artele marțiale fără spiritul războinicului bushido nu este decât gesticulare inutilă și denaturare a tradiției veritabile.

Mai multe detalii aici.

intelepciunea_nesigurantei_perspAm fost întotdeauna fascinat de legea efortului inversat. Uneori o mai numesc și „legea pe dos”€. Atunci când încerci să te menții la suprafața apei, te scufunzi: în schimb, atunci când încerci să te scufunzi, plutești, iar când îți ții respirația, ți-o pierzi-ceea ce îmi aduce aminte de o veche și uitată cugetare: „€žCine va voi să-și scape sufletul, îl va pierde”€.

Această carte reprezintă o explorare a acestei legi în contextul aspirației omului către siguranța psihologică și al eforturilor sale de găsire a certitudinii spirituale și intelectuale în religie și filozofie. Este scrisă având convingerea că nicio altă temă nu poate fi mai actuală într-o perioadă ca aceasta, în care viața omului pare a fi marcată de nesiguranță și incertitudine. Cartea pornește de la premisa că această nesiguranță este chiar rezultatul încercărilor de a fi în siguranță și că, în pofida aparențelor, salvarea și sănătatea mentală sunt rezultatul acceptării fără echivoc a faptului că nu există posibilitatea de a ne elibera.

Alan Watts

Mai multe detalii aici.

Pachetul al 2-leaIndia văzută și nevăzută, de Vasile Andru și Mindfulness zi de zi – oriunde vrei să mergi, acolo ești deja, de Jon Kabat-Zinn

perspectiva-india-vazuta-si-nevazuta_mare„Oamenii se complac în fantasme. Fantasme nu înseamnă fantastic, ci înseamnă un substitut digerabil al realului. Din teamă de realul întreg”.

***

„Speța umană doarme. Fără viveka viața este somn și vis. Raiul din somnul omului este fantasmă”.

***

„Mintea poate face suportabil insuportabilul vremii. Omul suferă pentru că se identifică mereu cu suferința sa. Când evoci suferința, mintea ta ia forma suferinței. Când evoci norocul, mintea ta ia forma norocului. Gândirea înălțată este secretul realizării”.

***

„Extazul sau răpirea minții (numite iluminarea) sunt fracțiuni ale Treziei… Adevărata trezie este ieșirea din ignoranță și din somnul speței. Înțelege lumea și astfel vei intra în altă lume”.

Vasile Andru

Mai multe detalii aici.

mindfulness_zi_de_zi_perspȘtiți ceva? Dacă mă gândesc bine, oriunde vreți să mergeți, sunteți deja acolo. Orice ați ajuns să faceți, asta e ceea ce faceți. Indiferent ce gândiți acum, asta este ceea ce e în mintea voastră. Orice vi se întâmpla, s-a întâmplat deja. Întrebarea importantă este: cum o să vă descurcați? Cu alte cuvinte, €„Și acum ce faceți?”.

Indiferent dacă vă place sau nu, acesta este momentul cu care trebuie într-adevăr să lucrăm, pe care trebuie să-l abordăm. Cu toate acestea, cu toții ne trăim prea ușor viețile, ca și cum am uita pentru o clipă că suntem aici-unde suntem deja-și că suntem implicați în ceea ce suntem deja implicați, în acțiunile noastre pe care le întreprindem. În fiecare moment ne regăsim la răscrucea lui aici și acum. Dar atunci când norul uitării acoperă locul în care ne aflăm acum ne pierdem, devenim dezorientați. Și atunci, „€žȘi acum ce facem?…”€ devine o problemă reală.

Mai multe detalii aici.

Pachetul al 3-leaZen adevărat, de Taisen Deshimaru și Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine ești, de Alan Watts

zen_adevarat_pers_nouCu toate că zenul era cunoscut și practicat de mulți ani în Statele Unite, europenii au trebuit să aștepte până la sosirea Maestrului Taisen Deshimaru la Paris, în 1967, pentru a cunoaște în autenticitatea sa (adică în practică) ceea ce Maestrul Deshimaru a făcut etern într-o scurtă perioadă de 15 ani. De aceea el este privit ca părintele și fondatorul Zenului european. În timpul acelor ani, a lucrat la răspândirea Zenului scriind cărți și deschizând numeroase dojo-uri Zen pe tot cuprinsul Europei.

Prima sa carte, Zen adevărat. Introducere în Shobogenzo, a fost publicată în 1968 și acum prezentăm această carte istorică. Este istorică în sensul că mii de europeni au luat contact cu Zenul adevărat datorită acestei cărți. În limbajul Maestrului Deshimaru, zen adevărat înseamnă practica zazenului. El a fost un succesor direct al învățăturii lui Dogen Zenji, care a proclamat clar în mai multe locuri din scrierile sale că zazenul este suficient: „Maestrul meu, Nyojo, a spus că atunci când practicăm zazen, noi abandonăm corpul și mintea. Asta este posibil doar șezând. Nu e necesar să recitam sutre, să ardem bețișoare parfumate, să facem prosternări, să practicăm căința. Șezând în zazen noi penetrăm străfundurile inimii învățăturii lui Buddha. În ultimii 500 de ani puțini au fost cei care ar putea fi comparați cu Maestrul meu, puțini cei care au arătat calea justă că zazen este învățătura Dharmei și învățătura Dharmei este zazen. Că zazen este Calea și Calea este zazen”. (Dogen Zenji, Shobogenzo, capitolul Zanmai-o-zanmai).

Mai multe detalii aici.

cartea_tabuului_persp_2015Această carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic-conspirația noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat. Pe scurt, doresc să arăt că impresia curentă care ne definește ca un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinație aflată în dezacord atât cu știința occidentală, cât și cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, în special cu filosofia hindusă Vedanta. Această halucinație stă la baza folosirii greșite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urmă, îl va împinge la distrugere.

Iată de ce avem urgent nevoie să ajungem la o percepție a propriei noastre existențe care să fie în acord cu datele fizicii și care să depășească sentimentul nostru de alienare față de univers. În acest scop, m-am inspirat din intuițiile oferite de Vedanta, pe care le-am redat, totuși, într-o manieră modernă și accesibilă occidentalilor. Prin urmare, acest volum nu se dorește a fi un compendiu sau o introducere în Vedanta în sensul comun al acestor termeni. El este mai degrabă o fertilizare încrucișată între știință occidentală și intuiția orientală.

Mai multe detalii aici.

Cum câștigi unul dintre cele 3 pachete

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspunzi, într-un comentariu, la întrebarea „În ce perioadă poți cumpăra cărțile autorilor de mai sus cu 35% reducere?”.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs îți exprimi acordul de a primi newsletter-ul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 6 – 10 aprilie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 11 aprilie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


152 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *