Pentru că suntem toți, vrem-nu vrem, în febra alegerilor, pentru că facem calcule peste calcule, ne enervăm, ne bucurăm, vrem să emigrăm, dăm share-uri peste like-uri și ne informăm atât cât putem în circul mediatic care ne înconjoară, am zis să ne destindem un pic și să vedem pe cine am alege la președinție, dacă scriitorii clasici ar candida. 

Vă invităm, așadar, la vot. Pentru președinția literară. Glumim noi și votăm acum, dar mergem duminică la urne, da? E inutil să începem să înșirăm acum, din nou, argumentele pentru a vota. Însă sperăm că, indiferent pe cine puneți ștampila, o veți face.

Până atunci însă, eu cu cine votez? Dintre scriitorii români clasici, deocamdată. 🙂 Cine credeți că ar face treabă mai bună în fruntea statului?

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


3 comentarii
  1. Dan

    Sadoveanu a fost membru PCR, presedinte in 10 de comisii si comitate. L-as propune pe Mihai Codreanu, poetul din Iasi, care orb fiind a manageriat foarte bine Teatrul National din Iasi, Conservatorul etc. Nu mai gasiti altul ca el.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *