Că ne place să citim şi să fim mereu înconjuraţi de cărţi e un lucru cât se poate de evident, tocmai de aceea, ar trebui să ne gândim mai des la minunaţii oameni care fac posibilă această călătorie a noastră în lumi pline de fantezie: scriitorii. Le datorăm enorm, căci, spuneţi sincer, v-aţi putea imagina viaţa fără literatură? Îi celebrăm organizând festivaluri, seri de lectură, expoziţii sau alte evenimente care să exprime dragostea noastră pentru ei şi opera lor. Şi dacă doar asta putem face pentru cei care au plecat într-o altă lume, cred că ar trebui să-i răsfăţăm cât mai des pe cei pe care avem onoarea şi imensa bucurie de a-i cunoaşte.

Poate aveţi norocul de a fi prieteni sau de a-i cunoaşte pe unii dintre aceşti binecuvântaţi oameni care ştiu să ia cuvintele şi să le aşeze pe hârtie în forma unor poveşti fascinante. Le putem face şi noi mici bucurii cu daruri care să le fie utile, să îi amuze, să le înfrumuseţeze ziua.

Poate că nu dispunem de sumele necesare pentru a le oferi vreo maşină de scris ce a aparţinut vreunui celebru confrate, dar există alte variante. De exemplu, o maşină de scris digitală numită Hemingwrite, despre care aflăm de la creatorii săi: ” It combines the simplicity of a typewriter with modern technology like an electronic paper screen and cloud backups to create the best possible writing experience. Since there is no email, Facebook, browser, or menus, you are able to stay in your creative groove and finally get your writing done!”

tri-responsivesursa

O altă idee de luat în seamă este tastaura care transformă imaginea dispozitivelor moderne ale zilelor noastre într-o frumoasă maşină de scris vintage.

USB-Typewriter-Computer-Keyboardsursa

Dar o maşină de scris drăguţă poate veni şi inscripţionată pe cana pentru cafea din nopţile lungi pline de inspiraţie, ca suport pentru cărţi sau sub formă de bijuterie.

il_570xN.507317543_tdx0sursa

Restoration-hardware-typewriter-bookendssursa

N141Gsursa 

Dacă tot am amintit de bijuterii, iată câteva brăţări numai bune de oferit talentatelor doamne şi domnişoare scriitoare. Sunt sub formă de creion şi, chiar dacă în zilele noastre probabil nu mai e un obiect atât de des folosit de cei ce scriu cărţi, imaginea lui asociată unui scriitor e tare simpatică. Tocmai de aceea, o eşarfă creion sau o pereche de baleri cu design în aceeaşi temă, completează frumos ţinuta unei scriitoare şic.

37_psursa

P1015608sursa

il_570xN.193487910sursa

db9576774f4dfad0e8c5d41c434c1e47sursa

Pentru că, în mod evident, simţul umorului nu are cum să le lipsească, oferiţi-le obiecte de vestimentaţie sau accesorii care să aducă un zâmbet pe buzele tuturor, atunci când îşi fac apariţia în lume purtându-le la un interviu sau o petrecere dată de prieteni în cinstea lor.

funny_fiction_writer_answer_sheet_t_shirt-r900d839d05064a0d83ca08a4921fcfee_8nhmi_512sursa

writers_quote_field_bagsursa

writers-world-tee-shirtsursa

Din păcate, să nu uităm că există şi nesuferitele perioade de pană de inspiraţie, care îi chinuie uneori chiar şi pe cei mai talentaţi dintre scriitori. Micile noastre cadouri potrivite acestor supărătoare zile ale existenţei lor se bazează tot pe umor, căci râsul face bine tuturor.

WritersBlock_1024x1024sursa

il_570xN.500634357_1jfhsursa

Sursă foto principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *