V-a adus Moș Nicolae cadouri? Mai ales le merităm şi anul acesta, căci sunt sigură că toţi am fost cuminţi şi am citit mult, am mers la festivaluri de literatură şi prin biblioteci, am petrecut ore prin librării, am făcut cadou cărţi şi le-am spus poveşti frumoase celor care au stat să ne asculte.

Nu am făcut toate astea pentru a primi vreo răsplată, dar întotdeauna e plăcut să primeşti daruri şi să te bucuri de tot felul de obiceiuri frumoase. Dacă în copilărie obişnuiam să pregătim ghetuţele pentru a fi umplute cu dulciuri şi jucării, în ultimii ani, un ciorap colorat agăţat la şemineu (de către cei care au norocul să aibă aşa ceva) sau în oricare colţ al casei, a început să fie mai des folosit. Nu vor fi unele oarecare, ci nişte şosete drăguţe cu modele care să-i amintească lui Moş Nicolae că are de-a face cu cititori pasionaţi care s-ar bucura ca printre cadourile lăsate de el să se găsească şi cărţi.

Una dintre alegerile evidente este cea a ciorapilor imprimaţi cu imaginea unor cărţi. Sunt tare simpatici şi mărturisesc prin firele lor colorate de bumbac plăcerea noastră de a citi.

teacher_socks_grey_sockdrawer.com_grandesursa

600-redsursa

bookworm1sursa

socksmith_cats_on_books_socks_kelly_gren_grandesursa

Cel mai important card din portofelul vostru e cel de acces la bibliotecă, acolo unde sunteţi mereu în căutarea celor mai interesante, rare cărţi, chiar şi a celor interzise sau cenzurate cândva? Atunci ăştia sunt ciorapii cu care trebuie să-l aşteptaţi pe moşul darnic.

SOCKS-1001_library-card-socks_Socks_1_d67b405d-ffde-45ce-bdbf-0bce436f3cc0_1024x1024sursa

SOCKS-1002_banned-books-socks_Socks_2_811b8b08-a18b-44ec-8199-0338b45bd1c0_2048x2048sursa

Să nu-i lăsăm de o parte pe oamenii frumoşi care nu doar citesc, ci şi scriu. Fie că găsesc rime meşteşugite pentru versuri sau ţes intrigi în romane captivante, cu creionul pe hârtie, la maşina de scris sau pe modernul laptop, există şi pentru ei ciorapi haioşi nu doar de purtat la întâlniri literare, ci şi de lăsat moşului să-i umple cu daruri.

product_variety_big_8508sursa

socksmith_typewriters_crew_sock_blue_grandesursa

c2112e81269603dc2659be95d40c9bf6sursa

Sărbătorile ce se apropie scot la iveală copilul din voi şi bucuria resimţită atunci când citeaţi poveşti şi tot felul de cărţi pline de aventuri fantastice? Ei bine, nu vă împiedică nimeni să-l aşteptaţi pe Moş Nicolae cu ciorapul potrivit, fie că e vorba de Scufiţa Roşie, piticii Albei ca Zăpada sau Alice în Ţara Minunilor.

rotkaeppchenkids_neu_2048x2048sursa

Snow white & seven dwarves - Copy (2)sursa

lmm-alice-in-wonderland-sockssursa

Iar dacă aveţi o pasiune pentru vreun scriitor anume, arătaţi asta moşului, cine ştie, poate vă face bucuria şi vă lasă în dar opera completă.

sockdrawer.com_shakespeare_crew_sock_purple_socksmith_grandesursa 

Sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *