Chiar dacă mâine se vor organiza petreceri de pomină pentru sărbătoriţii zilei, cu vin fiert, prăjituri şi multă veselie, sunt convinsă că în seara asta cele mai multe emoţii le vor avea copiii, nerăbdători să sosească dimineaţa de 6 decembrie, pentru a descoperi cadourile lăsate de Moş Nicolae în ghete. Li s-a spus tuturor că cei cuminţi vor primi daruri, iar celor obraznici le va fi adusă o nuieluşă. Realitatea însă e că cei norocoşi primesc cadourile, căci or fi copii cuminţi şi prin orfelinate şi familii sărace, care nu au parte de bucuria venirii moşului cel bun.

În speranţa că ne vom aminti şi de ei şi vom încerca să umplem ghetuţele tuturor copiilor, haideţi să vedem câteva idei de cadouri care să-i aducă mai aproape de cărţi, poveşti şi personaje, să le insufle pasiunea pentru citit.

Jucăriile au fost dintotdeauna o alegere potrivită pentru această ocazie, aşa că putem să le căutăm pe cele mai interesante şi frumoase, care să ne ajute la atingerea scopului.

Lego se poate transforma în aliatul nostru, căci cu micile piese de plastic colorat, copiii pot crea scene din cărţi, biblioteci, librării.Scena din Don Quijote e atât de frumoasă, încât sunt sigură că părinţii vor dori să-şi ajute copiii la realizarea ei, iar cei din urmă vor fi curioşi să afle mai multe despre aventurile cavalerului rătăcitor.

don_quijote1

don_quijote8sursa

O bibliotecă cu tot ce-i trebuie: cărţi, cititori, bibliotecari simpatici, globuri pământeşti, laptopuri, o adevărată încântare. Azi o construiesc pe cea din plastic, în viitorul apropiat vor căuta cărţi pe rafturile celor adevărate.

p8159586

p8159591

p8159623sursa

Figurinele atât de îndrăgite de cei mici pot fi sub forma unor personaje din cărţile pentru copii, iar jucăriile care întruchipează scriitori celebri sunt un cadou tare simpatic.

il_570xN.501295803_9d66sursa

soft toyssursa

Aş vrea să cred că nu doar Barbie e o surpriză plăcută pentru fetiţe şi că acestea vor fi încântate să-şi îmbogăţească colecţia de păpuşi cu Scufiţa Roşie şi Alice din Ţara Minunilor, de exemplu. Joaca cu astfel de păpuşi va fi cu siguranţă mult mai creativă.

cded235e3962901909b294688991b465sursa

3938cbbea5ae4ce25947bc679385c084sursa

Alături de jucării ar trebui să dăruiţi copiilor şi cărţi, librăriile au oferte bogate pentru ei. Ca totul să fie mai atrăgător şi să le daţi ocazia celor mici să-şi schimbe decorul camerei cu această ocazie, le puteţi face cadou şi câteva accesorii faine.

a20791a13daafeed128926_msursa

il_570xN.177860127sursa

Sunt convinsă că din cizmuliţe nu vor lipsi dulciurile şi fructele, dar pentru copiii care-şi serbează mâine şi ziua de nume, Moş Nicolae ar putea lăsa o surpriză şi în bucătărie: un tort inspirat de cărţi.

c57f2381660e9ffa5288a3c71c67e8e4sursa

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. falit

    It’s very trouble-free to find out any topic on net as
    compared to textbooks, as I found this paragraph at this
    web site.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *