În urmă cu mai bine de un an vă povesteam, pe scurt, că regizorul și scenaristul Shane Salerno (ArmageddonShaftAliens vs Predator – Requiem – și Savages) începuse, încă din 2008, lucrul la un documentar cât mai cuprinzător despre viața lui J.D. Salinger. Acesta urma să apară la începutul lui septembrie 2013, în America.

Având în vedere că eram foarte curioasă cum va arăta acest documentar, ce spun Philip Seymour Hoffman, Edward Norton, John Cusack, Danny DeVito, John GuareMartin SheenDavid MilchRobert TowneTom Wolfe, E.L. Doctorow, Gore Vidal, A. Scott BergElizabeth Frank ș.a.m.d. despre Salinger (Salerno a intervievat peste 150 de persoane pentru acest film), dacă celebrul scriitor american și familia lui vor apărea în documentar, m-am bucurat tare mult când am văzut că acesta a apărut online – mai ales că mă îndoiesc că aveam unde să-l vedem, cinematografele de la noi nu prea rulează documentare, cu excepția celor care pot fi vizionate în cadrul unor festivaluri de gen.

Nu vă mai țin pe jar 🙂 și nici nu vreau să dau spoilere. Pun aici documentarul Salinger găsit pe YouTube și vă recomand să vă găsiți două ore să-l vedeți.

Mai multe detalii despre documentar găsiți aici sau aici.

Sursă imagine principală

Eli Bădică

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *