Cărțile Lucia Muntean” sunt o bucurie pentru cei mici și pentru cei mari. Reunite sub numele unei doamne educatoare care scrie și publică literatură pentru copii de mai bine de 30 de ani, însumând peste 17 de cărți și 50 de articole, proiectul editorial ”Cărțile Lucia Muntean”, pe piața românească din 2008, își propune să vină în sprijinul educației alternative a copiilor prin poezii amuzante, jocuri instructive (și interactive) și povestiri antrenante.

Vestea bună este că Lucia Muntean a început în această toamnă un turneu de lansare a ultimelor două cărți din colecțiePovestea prietenilor din pădure și volumul 2 din Rime pentru cei mai mici, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari între doi și șapte ani. Astfel, sunteți așteptați cu mic cu mare la Cluj (28 septembrie), Timișoara (5 octombrie) și București (12 octombrie), la librăriile Librarium, pentru a asista nu numai la descoperirea cărților, ci și la un atelier de rime și desen pentru micii mari cititori. 

Mi se pare tare frumos că aceste cărți sunt promovate cu motto-ul ”O carieră de cititor începe de mic”, afirmație pe care o consider nu numai extrem de adevărată, ci și încurajatoare în lumea desenelor animate cu roboți și arme de tot soiul.

Rime-pentru-cei-mici-vol2--interior Rime-pentru-cei-mici-vol2-coperta

Unde mai pui că ”fiecare titlu al colecției se construiește în jurul unei activități specifice copilăriei sau al unui interes natural, caracteristic copiilor între doi și șapte ani: descoperirea propriei identități și încrederea în forțele proprii, formarea primei prietenii, încercarea de a reda lumea din jur prin desen, comunicarea verbală și non-verbală, descoperirea lumii animalelor, articularea limbajului afectiv și, în general, punctele cheie ale experiențelor celor mici. Tehnica din spatele Cărților Lucia Muntean este una cu un puternic caracter pedagogic, îmbinată cu pasiune într-o forma care devine spontan îndrăgită de către toți copiii” ni se spune în comunicatul de presă.

Povestea-prietenilor-din-padure-copertab

Povestea-prietenilor-din-padure--interior

Și, a propos, găsiți lucruri tare simpatice și pe site-ul Luciei Muntean, numai bune de downloadat pentru prichindeii voștri.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *