După cum vă anunțam miercuri, a început Kilipirim, târgul de carte la preț redus, ale cărui porți s-au deschis la Sala Dalles pentru a 13-a oară. Având în vedere că azi începe weekend-ul și cu siguranță veți pune pe to do list-ul vostru Kilipirimul, noi ne-am gândit să tragem o fugă pe la târg și să vă spunem pe ce anume v-ați putea clăti ochii și goli buzunarele.

E greu sa mergi la un târg de carte, de orice gen (pe această cale vă reamintim că într-o lună își va deschide porțile și târgul Gaudeamus), și să nu cumperi. Avantajul la Kilipirim este că o poți face pe bani puțini, ca la un soi de garage sale organizat într-un parc de distracții.

Sala Dalles nu mai este la fel de primitoare de când este baricadată de schele, însă să nu vă lăsați furați de peisaj. Bucureștiul se anunță frumos în weekend, iar standurile de la târg sunt pline de cărți pentru orice gust, buzunar, profesie și vârstă.

Noi, spre exemplu, am dat o raită prin kilipirurile am putea spune mocca ale Editurii Casa Radio, unde pentru 1 leu ne-am îngreunat sarsanaua cu o antologie despre teatrul național radiofonic. Nostalgicii nu vor putea să nu își amintească serile de teatru radiofonic de acum 20 de ani. Cu 1 leu am putut da timpul înapoi.

De altfel, orice nostalgie sau bucurie poate fi cumpărată cu cel mult 20 de lei. Majoritatea reducerilor sunt de 15-25%, însă puteți da și peste surprize de genul Editurii Casa Radio. Va recomandăm în acest sens standul Editurii Univers, unde doamna din spatele mesei ne-a făcut o mică recenzie la aproape toate cărțile pe care le are expuse, de la câteva anonime pînă la romane premiate cu Pulitzer sau Booker Prize (nu îl avem însă pe piață pe cel mai recent câștigător, Julian Barnes), ale căror prețuri se învârt în intervalul 10-17 lei.

Pentru părinți, le recomandăm standul Editurii Coresi, unde am găsit câteva antologii de poeme ale unor nume pe care copiii le învață în școală: Eminescu, Alecsandri, Minulescu, Coșbuc – fiecare sub 10 lei.

Colecționarilor s-ar putea să le facă ochi dulci standul RAO, unde am întrezărit antologiile 1001 de cărți de citit într-o viață și 1001 de filme de văzut într-o viață. În mod normal, în librarii fiecare costa 100 de lei, dar aici le veți găsi la 75 fiecare.

La Editura Trei am regăsit super roman-ul lui Stoian G. Bogdan, Nu știu câte zile, care până duminică poate fi procurat cu 18 lei în loc de 25, iar la Curtea Veche am dat peste Deadline-ul Adinei Rosetti, redus de la 25 la 20 de lei, și o antologie de 3 piese ale lui Samuel Beckett, redusă de la 28 la  20 de lei.

Poliromul are poate cel mai mare stand din ce am analizat noi. Majoritatea cărților, care apariții mai noi, care ieșite pe piață de maxim 5 ani, reduse cu aproximativ 20%. Din nefericire nu am regăsit nimic de la Cartea Românească. Poate de aceea a și venit Poliromul ultra pregătit.

În orice caz, nu veți fi dezamăgiți de ce veți găsi la Kilipirim. Noi vi-l recomandăm ca pe o lichidare de stoc ce nu merită ratată la început de toamnă. E momentul potrivit să vă faceți o idee cam pe unde veți vrea să poposiți la Gaudeamus în noiembrie.

Kilipirim este deschis până duminică seară la ora 20.00, deci vă așteptam cu impresii și cu lista de cărți pe care le veți fi capturat weekend-ul acesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *