Pe 1 noiembrie a avut loc premiera, în toate cinematografele din țară, mult-așteptatului film Jocul lui Enderecranizarea cărții omonime a lui Orson Scott Card. Ioana a fost la avanpremieră și v-a povestit despre film aici. Cum ni s-a părut o adaptare bună a cărții, ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Editura Nemira, că v-ar plăcea să vedeți și voi filmul și să citiți cartea (apărută la Nemira într-o ediție specială), dacă nu ați făcut-o deja.

Așadar, punem la bătaie două pachete Jocul lui Ender – fiecare pachet conținând o invitație dublă la film și cartea.

Condiții de participare la concurs:

  • Să fiți din București sau să ajungeți în București pentru a viziona filmul – invitațiile la film sunt valabile pentru Cinema City Sun Plaza (câștigătorii își vor alege data și ora când vor să meargă după ce primesc invitațiile).
  • Să răspundeți, în comentarii, la întrebarea: ”Cum credeți că vor arăta jocurile copilăriei peste 50 de ani?”.
  • Să vă semnați cu numele complet și real și să lăsați o adresă de e-mail validă.
  • Termen limită: 13 noiembrie, ora 00:00.

 

Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerințele concursului şi  vor fi contactaţi prin e-mail pentru oferirea datelor de intrare în posesia premiilor.

Câștigători: Oana Prisacariu și Dinu Florin-Silviu.

Mult succes!

Prezentarea cărții Jocul lui Ender (Editura Nemira)

Pământul este atacat din nou. Gândacii extratereștri se încordează pentru o ultimă lovitură. Supraviețuirea rasei umane atârnă de descoperirea unui geniu militar care îi poate învinge o dată pentru totdeauna. Dar cine este el?

Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie și tactică.Și un copil în același timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: Școala de Luptă. Chiar și între recruți de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.

Reușește în orice simulare de război. Dar oare toată presiunea și singurătatea vor ajunge să îl înfrângă înainte de bătălia finală? Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.

Nu-i așa?

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


34 comentarii
  1. Ioana Stefan

    Peste 50 de ani copiii isi vor conecta mintile și vor putea da comenzile doar gandindu-se la anumite actiuni, iar imaginile se vor forma după imaginația fiecăruia. Cool! 🙂

    Reply
  2. razvan carabulea

    In 50 de ani..cel mai probabil, jocurile copilariei se vor muta incet dar sigur in mediul online, lucru care inca de pe acum pare a fi o necesitate de zi cu zi la nivel urban.

    Reply
  3. Costea Stefania

    Jocurile copilariei peste 50 de ani?? Nici nu vreau sa ma gandesc unde se va ajunge…e trist…

    Reply
  4. Dinu Florin-Silviu

    Copiii mei se vor juca, cel mai probabil, intr-un holodeck, dar sper sa nu dea ecran/perete albastru, pentru ca e patentat de Microsoft. In schimb, sper ca nepotii sa se poata juca intr-o realitate virtuala ca aceea din filmul Caprica. Daca analizam jocurile copilariei, vom observa faptul ca au la baza o fantezie in care jucatorul devine altceva decat ceea ce este in realitate, iar jocurile pe calculator se folosesc de acest lucru si aduc acea fantezie mai aproape de realitate. Aceasta tendinta se va mentine si pe viitor, iar peste 50 de ani vom putea integra mai bine fantezia in real. Asa ca de-abia astept ca la batranete sa devin un cavaler virtual si sa ma aliez cu nepotii mei impotriva dragonilor 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *