Fac parte din categoria celor care beau ceai din plăcere şi care nu consideră că trebuie să dea vreo boală peste ei pentru a se atinge de vreun decoct. Sunt mereu în căutare de noi combinaţii, de infuzii parfumate, am ceaiuri de tot felul, infuzoare haioase şi o colecţie importantă de căni şi ceainice.

De ce m-am apucat să vă fac astfel de confesiuni? Ca să-mi înţelegeţi entuziasmul pe care l-am încercat atunci când am descoperit un set de ceai cu temă literară. Nu m-am putut abţine să nu vă arăt şi vouă ce minunăţie a creat Flora Chan, o tânără designer originară din Singapore.

Prologue e o serie de ceaiuri fine, dispuse într-o combinaţie de arome ce par a se potrivi unui anume roman. Un fel de ceai a cărui savoare să se potrivească cu cartea de pe noptieră, căci ce poate fi mai plăcut ca lectura devenită ritual, ce ne conferă bucurie şi ne îmbată simţurile?

Recipientele frumos aranjate într-o cutie au etichete colorate de diferite mărimi, ce conţin elemente grafice specifice fiecărei poveşti în parte. Astfel, vom da peste pipa lui Sherlock Holmes, morile de vânt din Don Quijote sau chiar balena Moby Dick din scrierea lui Herman Melville. Pe fiecare cutie cu frunze de ceai se găseşte o etichetă ce conţine fraza de început a fiecărei cărţi pe care o reprezintă.

 Ei, ce ziceţi, vi s-a făcut poftă de un ceai aromat şi o carte bună?

tea box

inside box

collected

holmes books grey

grey teapot2

lolita tea grey

gatsby strainer grey

IMG_0663

Sursa:  floramakesthings.com

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *