Cum nu mai este mult până debutează luna cadourilor, perioada aceea din an la care visăm să primim cărți, multe cărți, și mai multe cărți, ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Inmedio, să începem cu un mic dar pentru voi, bookaholicii noștri dragi.

Astfel, vă oferim un pachet format din șase cărți faine:

– Mecanica inimii de Mathias Malzieu (despre carte, film și altele aici)

– Față către față. Întâlniri și portrete de Andrei Pleșu

– Marea casă de Nicole Krauss (cronica aici)

– Zburătorii nopții  de George R.R. Martin

– Fuga vânătorului scrisă de trio-ul George R.R. Martin, Gardner Dozois, Daniel Abraham

– Drood de Dan Simmons

Am ales cărți extrem de diferite între ele, tocmai pentru că bănuim că citiți variat sau aveți prieteni care vă completează (așa că puteți să vă alegeți din pachet ce păstrați și ce dați cadou 🙂 ).

Pentru a le câștiga, trebuie să vă semnați cu numele real, să lăsați o adresă de e-mail validă și să răspundeți în comentarii la întrebarea: ”Ce carte ați recomanda cuiva căruia nu îi place să citească și de ce?”.

Termen limită: 20 noiembrie, ora 00:00.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului.

Mult succes!

Câștigătoare: Simona Nicoleta. (Comentariu aici)

N.B.: În concurs au fost 425 de comentarii în total. Totuși, unii dintre voi ați completat un comentariu inițial cu alte informații sau ați comentat cu privire la recomandările altcuiva. Pentru a nu avea șansă dublă de câștig și a defavoriza astfel ceilalți participanți, am scos automat toate adresele de e-mail duplicat, rămânând 413 comentarii cu șansă de câștig.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


425 comentarii
 1. Ciobotar Andrei

  Padurea Norvegiana de Haruki Murakami deoarece este o lectura usoara si o poveste interesanta, care, dupa parerea mea poate capta atentia unei persoane care nu citeste in general.

  Reply
 2. Dana Vasilas

  Pentru faptul ca un “incepator” ar trebui sa aiba o varsta adolescentina, eu i-as recomanda una dintre creatiile scriitorului Mihail Drumes: “elevul Dima dintr-a saptea”, “Scisoare de dragoste” sau “Invitatia la vals”. Sunt lecturi memorabile, pe care nu trebuie sa le pierdeti!

  Reply
 3. Cojocaru Cristina

  I-as recomanda cartea Jocul lui Ender, o carte despre maturitate la varsta frageda, strategie, fantezie si garantat va citi intreaga serie, te captiveaza.

  Reply
 4. Cojocaru Raluca

  Tristeti de sucub – seria Georgina Kincaid, Richelle Mead – o carte/serie ce nu o poti lasa din mana pana la ultima pagina.

  Reply
 5. Larisa Costa

  I-as recomanda “Cel mai bogat om din Babilon” pentru ca este o carte practica deloc voluminoasa…cea mai buna alegere pentru cei putin mai “imprastiati” 😛

  Reply
 6. Diana Pura

  “Sora lui Freud” de Goce Smilevski. Mie mi-a placut mult pentru am descoperit in ea lucruri care m-au facut sa fac parte din viata lor, intr-un mod foarte usor de asimilat si foarte profund in semnificatii, in acelasi timp.

  Reply
 7. Floria Oana

  pascal bruckner – “luni de fiere”. o carte plina de erotism, subiect tabu in cele mai multe cercuri, intriganta prin ducerea lui la extrem.

  Reply
 8. Lucaci Diana Andreea

  “Marile sperante”, de Charles Dickens, deoarece este o carte interesanta, te tine in suspans si te motiveaza sa iti doresti mai mult de la viata.

  Reply
 9. Cristina Galusca

  (imi cer scuze, am introdus numele gresit :()

  Eu recomand calduros romanul grafic Watchmen, de Moore, Gibbons si Higgins. Cred ca stilul simplu si direct, suportul grafic, dinamismul si fantezia acestui roman sunt imposibil de refuzat sau de lasat din mana, chiar si in cazul unui cititor neexperimentat in ale lecturii. Cred in puterea de convingere a cartilor de benzi desenate, si le recomand calduros tuturor (indiferent daca sunt mai mult sau mai putin initiati in ale cititului).

  Reply
 10. Raluca Moldovan

  I-as recomanda , cu un zambet nostalgic , Catch 22 de Joseph Heller. Daca nici umorul spumos, comedia de situatie si replici inteligent scrise nu l-ar atrage si nu l-ar face sa doreasca mai mult…atunci, sincer, nu stiu daca s-ar mai putea face ceva. :)Multumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *