Cum nu mai este mult până debutează luna cadourilor, perioada aceea din an la care visăm să primim cărți, multe cărți, și mai multe cărți, ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Inmedio, să începem cu un mic dar pentru voi, bookaholicii noștri dragi.

Astfel, vă oferim un pachet format din șase cărți faine:

– Mecanica inimii de Mathias Malzieu (despre carte, film și altele aici)

– Față către față. Întâlniri și portrete de Andrei Pleșu

– Marea casă de Nicole Krauss (cronica aici)

– Zburătorii nopții  de George R.R. Martin

– Fuga vânătorului scrisă de trio-ul George R.R. Martin, Gardner Dozois, Daniel Abraham

– Drood de Dan Simmons

Am ales cărți extrem de diferite între ele, tocmai pentru că bănuim că citiți variat sau aveți prieteni care vă completează (așa că puteți să vă alegeți din pachet ce păstrați și ce dați cadou 🙂 ).

Pentru a le câștiga, trebuie să vă semnați cu numele real, să lăsați o adresă de e-mail validă și să răspundeți în comentarii la întrebarea: ”Ce carte ați recomanda cuiva căruia nu îi place să citească și de ce?”.

Termen limită: 20 noiembrie, ora 00:00.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului.

Mult succes!

Câștigătoare: Simona Nicoleta. (Comentariu aici)

N.B.: În concurs au fost 425 de comentarii în total. Totuși, unii dintre voi ați completat un comentariu inițial cu alte informații sau ați comentat cu privire la recomandările altcuiva. Pentru a nu avea șansă dublă de câștig și a defavoriza astfel ceilalți participanți, am scos automat toate adresele de e-mail duplicat, rămânând 413 comentarii cu șansă de câștig.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


425 comentarii
 1. Ade Lupescu

  Haruki Murakami: La sud de graniță, la vest de soare. Fantezie, culoare, un alt gust al realitatii… Cartile lui Murakami sunt ca un fel de ceai bun… Iti deschid apetitul pentru mai mult.

  Reply
 2. Manea Andreea-Mihaela

  As recomanda Jocul lui Ender, pentru ca indiferent de varsta ve fi captivat atat de actiune cat si de sentimentele lui Ender, de procesul prin care trece el pe parcursul cartii. Sigur vor vrea sa citeasca si restul seriei!

  Reply
 3. Dragan Flavius

  Sub aceeasi stea de John Green este o carte minunata despre povestea de dragoste dintre doi tineri care sufera de cancer. Puterea celor doi de a privi cu ironie soarta lor si de a trai intr-o lume a lor, este demna de admirat si sigur va captiva pe oricine.

  Reply
 4. Haiciu Marian

  As recomanda Shogun de James Clavell, deoarece pentru mine a fost una dintre cele mai captivante lecturi de pana acum si cred ca oricine se poate bucura de ea.

  Reply
 5. Paula Nita

  Eu as recomanda “Recviem pentru un vis” de Hubert Selby Jr. pentru ca e o carte captivanta, dar tragica. Te face sa te infiori, dar in acelasi timp nu poti s-o lasi din mana.

  Reply
 6. Luminita Gabura

  As recomanda “Veronica se hotaraste se moara” de Paolo Coelho, deoarece este o carte care sa citeste relativ usor si nu necesita o implicare profunda a cititorului. Mesajul acestei opere este sa actionam atunci cand vrem, pentru ca oamenii incep a actiona numai atunci cand stiu ca nu au alta iesire sau ca nu au de pierdut.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *