V-am spus că sunt setată pe grafice în ultimul timp, nu știu de ce sau cum s-a întâmplat. Însă sper să vă facă și vouă plăcere să le consultați și să se constituie în subiecte faine de dezbătut cu prietenii voștri, la o cafea sau un vin

Așadar, astăzi vă voi arăta un infografic realizat de Finvy, un site care se ocupă cu design-ul cărților în format electronic (din domeniile arhitectură, artă și design), încărcate vizual, dar și cu publicarea și vânzarea lor.

Aceștia au pus cap la cap o scurtă istorie a publicării cărților, începând din anul 40.000 î.Hr. și până în 2011. Sunt acolo niște informații pe care nu le știam – cum ar fi că primul ziar apărut în lume a luat naștere în Germania în 1605 sau că în 1993 a fost inventat primul smartphone, Simon, de către IBM -, care m-au surprins, dar m-au ajutat să-mi formez o perspectivă de ansamblu asupra evoluției publicatului de cărți. Chiar dacă selectiv. Și chiar cred că lucrurile incluse în acest grafic trebuie cunoscute, măcar parțial, de către toți bookaholicii.

A Brief History Of PublishingVia Finvy

Sursă imagine principală: publisherspodium.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Un comentariu
  1. Pingback: Infografic: Scurt istoric al activitatii editoriale | My Cup of Digital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *